İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün öğle yemeğini Ümraniye’nin Esenşehir Mahallesi’ndeki Kent Lokantası’nda öğrencilerle birlikte yedi. İmamoğlu, ‘150 Günde 150 Proje’ maratonu kapsamında 20 Aralık’ta hizmete giren Kent Lokantası’nda öğrencilere mercimek çorbası, etli güveç, bulgur pilavı, cacık, ekmek ve sudan oluşan 29 TL’lik menüyü servis etti. Bu sırada yemek için lokantaya giren bir vatandaş, İmamoğlu'na “Seni benden, beni senden, canı candan, insanı insandan ayıran haramzadelere bu memlekette yer yok” diye seslendi. Bu sözlere “Memleketin her anı, helal olsun milletimize” şeklinde karşılık veren İmamoğlu, Kent Lokantası ziyaretine ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hayırlı olsun Kent Lokantamız. Sayısı arttıkça memleketimizin, özellikle İstanbul'un başta öğrencileri, çalışanları, emeklileri geliyorlar, faydalanıyorlar; görüyorum. Oldukça da yüksek bir etkileşim var. Yani beklenilen saat diliminden daha az saatte bitiyor. Bunların hepsi güzel şeyler. Ben de servisi başlatarak böyle güzelliğe bereket katmak konusunda büyük keyif alıyorum. Tabii Kent Lokantaları sürecinin hanımefendilerin ellerinde olması ayrı bir tat veriyor bana.”

ÖĞRENCİLERLE YEMEK YEDİ

İmamoğlu, yemek servisinden sonra, çoğunluğu öğrencilerden oluşan bir toplulukla sohbet ederek öğle yemeğini yedi. Masadaki bazı öğrencilerin İBB yurtlarında kaldığını öğrenen İmamoğlu, “Yurtlarımızda olduğunuz için çok mutluyum. Sizi hem bir zenginlik hem bir yol arkadaşı olarak görüyorum; İstanbul’un yol arkadaşı, iyiliğin yol arkadaşı, doğru olmanın yol arkadaşı. Bu konuda yeni bir dönem başlattık sizlerle. Umarım bu hep devam eder. Seneye 5 binin üstünde gencimiz olacak. İleride, ‘Biz bu yurtların ilk öğrencileriydik’ deyip bu kültüre, bu felsefeye sahip çıkmanızı da istiyorum” dedi.

Lokanta çıkışında bir vatandaş, İmamoğlu’na, Kürtçe “Em te hez dikim” diye seslendi. Vatandaş, kendisine “Anlamını da de bana” diyen İmamoğlu’na, “Seni çok seviyoruz. Sen, bizim bir tanemizsin” diye karşılık verdi. İmamoğlu’nun vatandaşa yanıtı da “Kurban olurum sana” oldu. İmamoğlu, başka bir vatandaşın, “Biz, bir işçiyiz. Bu lokanta gerçekten çok iyi oldu” sözlerine de “Tam da istediğimiz o kardeşim” karşılığını verdi.  

SADECE KADINLAR ÇALIŞIYOR

Sadece kadınların istihdam edildiği Kent Lokantalarının menüleri, İBB Lojistik Destek Merkezi’nin hijyenik mutfaklarında deneyimli aşçılarca hazırlanıyor. Kent Lokantalarında 4 çeşit yemek 29 TL’den, meşrubat 5,5, tatlı 7, su da 1 TL’den satılıyor. Sayıları 5’e ulaşan Kent Lokantaları Çapa, Bağcılar, Sultanbeyli, Ümraniye ve Üsküdar’da hizmet veriyor. 12 Aralık’ta Sultanbeyli Kent Lokantası’nı hizmete açan İmamoğlu, Kent lokantası sayısını 9'a çıkarmayı planladıklarını belirterek, “Ama ihtiyaç olması halinde, daha fazla ne yapabiliriz diye de bakacağız” demişti.