Balçova Belediyesi Semtevleri’nde kurs gören kadınlar, yıl boyunca ürettikleri ürünleri yeni yıl hediyelik eşya standında satarak toplam 100 bin TL kazandı.

Balçovalı kadınlara meslek edindirmek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla yaşama geçirilen Semtevleri, ev kadınlarının ürettikleri ürünleri profesyonel anlamda satmalarına destek oluyor. Son olarak yeni yıl öncesi ilçedeki alışveriş merkezlerinde ürettikleri süs eşyası ve ev eşyası olarak kullanılabilecek takı, bebek, ahşap boyama gibi binlerce ürünü İzmirlilerin beğenisine sunan kadınlar, buradaki satıştan 100 bin TL gelir elde etti.

Yılbaşı öncesinde açılan standı ziyaret ederek, kadınlarla birlikte satış yapan Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, elde edilen gelirden mutluluk duyduklarını belirterek, “Semtevi Projesi 18 yıl önce kurulmuş bir toplumsal cinsiyet eşitlik projesidir. Semtevlerinde kadınlarımız sosyal, siyasal ve ekonomik alanda güçlenip bu güçlerini üretime dönüştürüyorlar. Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde kısa sürede 100 bin TL satışı çok anlamlı buluyorum. Burada elde edilen gelirin tamamını da üreten kadınlar alıyor. Bizim tek amacımız kadınlarımızın güçlenmesine aracı olmak. Çünkü toplumsal eşitliği sağlamanın tek yolu kadınların güçlenmesidir” diye konuştu.