Alacakları 2 yıldır ödenmeyen Kayı İnşaat İşçileri, eylemlerinin 9’uncu gününde bir kez daha holding önünde bir araya geldi. Bu hak mücadelesinde devleti yanlarında görmediklerini ifade eden işçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Kayı İnşaat'ın sahibi Coşkun Yılmaz'a plaket veriyordun, onun yanındaydın. Karda kışta Türkiye'nin dört bir yanından gelen işçiler burada, neden bizim sesimizi duymuyorsun" dedi.
 

Alacakları 2 yıldır ödenmeyen Kayı İnşaat İşçileri, eylemlerinin 9’uncu gününde bir kez daha holding önünde bir araya geldi. Bu hak mücadelesinde devleti yanlarında görmediklerini ifade eden işçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Kayı İnşaat'ın sahibi Coşkun Yılmaz'a plaket veriyordun, onun yanındaydın. Karda kışta Türkiye'nin dört bir yanından gelen işçiler burada, neden bizim sesimizi duymuyorsun" dedi.

Kayı İnşaat, Cezayir'e götürüp inşaatlarında çalıştırdığı işçilere 2 yıldır alacaklarını ödemiyor. Seslerini duyurmak, haklarını alabilmek için İnşaat-Sen'in öncülüğünde başlattıkları eylemin 9'uncu gününde işçiler bir kez daha Levent’te Yapı Kredi Plaza’daki Kayı Holding’in  önünde  bir araya geldi. Bazı milletvekilleri ve sendika görevlileri de işçilerin eylemine destek verdi. İşçiler, basın açıklamalarından sonra baretlerini yere vurarak "Coşkun Yılmaz hakkımı ver, Zafer direnen işçilerin olacak, Patronlar sarayda işçiler sokakta" sloganları attı. 

Basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şirketin sahibi Coşkun Yılmaz'a plaket verdiğini hatırlatan işçiler, "Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Coşkun Yılmaz’ın yanındaydın; karda kışta, Adana’dan, Hatay’dan, Erzurum’dan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçiler burada, hakkımızı ararken neden sesimizi duymuyorsun" ifadelerini kullandı.

"SESİMİZİ TÜM TÜRKİYE DUYDU,  AMA YETKİLİLER SADECE O MAKAMLARINDAN OTURUP İZLİYOR"

Eylemlerine gelecek hafta da devam edeceklerini ifade eden işçiler şunları söyledi:

"İlk günden beri, 2 yıldır alamadığımız hak edişlerimizin peşinde Yapı Kredi Plaza önündeyiz. Coşkun Yılmaz ‘Param yok’ yalanını söylese de sadece Yapı Kredi Plaza önünde değil; İstanbul’un tüm sokaklarında hakkımızı duyurmaya, söylemeye devam ettik. Sesimizi tüm İstanbul, tüm Türkiye duydu. Ama yetkililer sadece o makamlarından oturup izliyor. Kayı İnşaat patronu Coşkun Yılmaz, plazanın camından sadece izliyor. Bu işçilerle patron arasındaki özel bir hukuk meselesi değildir. Ortada işçilerin aylarca çalışıp kazanmış olduğu hak edişleri söz konusudur. Bu firmalarla oturup görüşen, teşvikler veren, özel davetlerle ihalelerin yolunu açan, karları azalmasın diye yasalar çıkaran devlet ve devletin kurumlarıdır. O yüzden de kimse kalkıp, 'Siz kendiniz gittiniz, çalıştınız' diyemez. Eğer bakanlıklar o patronlarla anlaşıyorsa, önlerini açıyorsa; işçilerin hak edişlerini almalarından da sorumludurlar. 

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, bakanlar neden sesimizi duymuyor? Biz devletimizden vergi borçlarımızı silmesini değil, Coşkun Yılmaz’dan hakkımız olan almasını istiyoruz. Faturalarımızı ödeyemiyoruz; doğalgazımız, elektriğimiz kesiliyor. Sen de aynısını yaşıyor musun Coşkun Yılmaz, yoksa yalında keyif mi sürüyorsun? Biz devletten hakkımızın, hukukumuzun peşinde olmasını istiyoruz. Milletvekilleri, bakanlar seçim zamanları nasıl geliyor oyumuzu istiyor. Milletvekilleri, Meclis’te bizim haklarımı korumak için yemin ediyor. Şimdi de gelsinler, işçilerin alacağı meselesini çözsünler. 2019 yılında biz hakkımızı alamadığımız için grev yaparken, Cumhurbaşkanı Coşkun Yılmaz’a plaket verdi.  Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; Coşkun Yılmaz’ın yanındaydın; karda kışta, Adana’dan, Hatay’dan, Erzurum’dan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçiler burada, haklarımızı ararken neden sesimizi duymuyorsun?

İşçileri yenilmeye mahkum mu sanıyorsunuz? İşçiler yalnız değil, her gün daha da güçlü olarak Coşkun Yılmaz’ın karşısında olacağız. 9 gündür İstanbul’un merkezinde mücadele ediyoruz. Hala tek bir Bakanlık bizimle görüşmeye gelmiş değil. Dışişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve  Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu kadar usulsüzlüğün olduğu yerde Ticaret Bakanlığı da sorumludur. İlgili bakanlıkların heyetimizle görüşmesini bekliyoruz."