HABER: AYŞE YILMAZ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, TELE 1 televizyonunda yayınlanan ve Tuncay Mollasevioğlu’nun sunduğu “Anında Manşet” programına konuk oldu. Kente yapılan yatırımların başarısını anlatan başkan Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile kente hizmet etme noktasında örnek bir uyum sergilediklerini söyledi.

“DOĞRU PLANLAMA, ETKİLİ HİZMET”

Doğru planlamalar sayesinde Kuşadası’nda etkili bir hizmet dönemi yaşandığını anlatan Başkan Günel, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi örnek uyumlu çalışması ile kentin ihtiyaçlarını önceliğimize alarak doğru planlamalar ve etkili bir hizmet yapıldı. Ortaya mükemmel ve beklenenin üstünde bir başarı çıkıyor. Pandemi döneminde herkes evinde iken Kuşadası’nın bütün sokaklar ve mahalleler ayağa kalktı ve yeniden yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile yakaladığımız bu uyum sonucunda herkes acaba pandemi bizi nasıl etkileyecek diye düşünürken biz sanki hiç yokmuş gibi var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz. Bunun sonucunda da Kuşadası değişiyor, güzelleşiyor ve güçleniyor. Gelirinin büyük oranda turizmden alan Kuşadası’nda bu başarıyı görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

KUŞADASI; KRUVAZİYER TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI

Pandemide turizm sektörünün yaşadığı kruvaziyer krizine de dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, doğru hamleler ile yeni bir dönem yaşandığını söyledi. Günel, “2015’ten bu yana büyük kruvaziyer gemilerinin gelmediği ya da çok az geldiği ve pandemi döneminde rakamların en dibi bulduğu turizm dönemlerimiz oldu. Ancak bu sezon Kuşadası’nda önceki iyi geçen zamanlardaki rekoru bile egale eden bir turizm sezonu yaşadık. 2019’da ilk göreve gelir gelmez içinde bulunduğumuz pozisyonu doğru değerlendirip kruvaziyerin en önemli sahiplerini burada ağırlayıp, genel kurullarını burada yaptığımız, kruvaziyer limanlarını ve fuarlarını tek tek gezip lobilerini yürüttüğümüz ve diğer turizm bileşenleri ile doğru ilişkiler kurup Kuşadası’nı turizmde yeniden parlayan yıldız konumuna getirme çabalarımızın sonuçlarını 2020’de beklerken pandemiden dolayı elde edemedik. Ancak bu yıl beklediğimiz bütün sonuçları aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Hizmette başarıya ulaşmak için kişisel deneyimleri ön plana alan bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Ömer Günel, şöyle konuştu; “Altın Güvercin, Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması olma özelliğini koruyor. Türk müzik dünyasına çok büyük katkılar koymuş bir müzik faaliyetidir. Göreve geldiğim günden itibaren Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile birlikte Altın Güvercin Beste Yarışmasını günün şartlarına göre güncelledik ve halk oylamasını da işin içine katarak yaptık, yapmaya da devam diyoruz. Pandemide HES kodu uygulamasını uygulayan ilk büyük etkinlik olarak da kayıtlara geçtik. Başarılı olduk ve devam ediyoruz. Etkinliklerimize yenilerini ekliyoruz. Örneğin Ayhan Sicimoğlu ile birlikte yaptığımız Kuşadası Sokak Festivali yapıldı ve çok büyük ses getirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız Uluslararası Plaj Voleyboyu Şampiyonası büyük bir etkinlikti. Kuşadası yeni turizm döneminde kişisel deneyimi ön plana çıkartan yep yeni bir anlayışta turizmin amiral gemisi olmaya aday ve güçlü bir şekilde çalışıyoruz. “