Yüksek Mimar Ozan Demirbaş, kendisini ve ailesini hem koronavirüs pandemisinden hem de depremden korumak için satın aldığı konteyner’e eve çevirdi.

İzmir limanından miadını doldurmuş olan konteyneri satın alarak Aydın’da bulunan kendi arazisine getiren Demirbaş, 1 ay içerisinde kendisine villayı aratmayacak bahçeli bir ev inşa etti. Pandemi ve depremden korunmak için eşi ve 1 çocuğu ile konteyner evde yaşamaya başlayan Ozan Demirbaş, aynı zamanda evinin bahçesinde organik ürünler yetiştirerek dış tüketimini de en aza indirmeye çalıştı.

HEM PANDEMİDEN HEMDE DEPREMDEN KORUYOR

Uzun yıllardan beri hayalinde olan konteyner evi İzmir depreminden sonra araştırmaya başladığını, pandemi ile birlikte vaka sayıları arttıkça konteyner ev yapmaya karar verdiğini ifade eden İzmirli Mimar Ozan Demirbaş, “İzmir depremi ve pandemi sonrası hem kendi, hem de ailemin sağlığı için hayalimi gerçekleştirmek istedim. İzmir limanında kullanımdan kalkan bir konteyner’e satın alarak Aydın Beyköy’de ki arazime getirdim. 1 ay üzerinde çalışarak ailem ile birlikte yaşayabileceğimiz bir ev inşa etmeye çalıştım. Bu ev bizi dayanıklı çelikten yapılmış olmasından dolayı hem depremden koruyor, hem de pandemiden uzak tutuyor” dedi.

KÜÇÜK AMA SAĞLIKLI BİR YAŞAM OLDU

Normal evlere göre fiyatlarının çok cüzi miktarlara geldiğini, kişinin zevkine ve iç tasarımına göre fiyatların değişiklik gösterdiğini de söyleyen Demirbaş, “Evinize adım atıp, tek bir bakışta yaşam alanınızın tümünü görebildiğinizi hayal edin. Yatak odanız, mutfağınız, banyonuz ve oturma odanız. Böyle küçük ama huzurlu ve sağlıklı bir yaşam oldu bizim için” şeklinde konuştu.