Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ülkenin ciğerlerini yakan yangınların ardından fidan dikme kampanyası başlattı. Aldemir şahsı adına 2 bin fidan dikileceğini söyleyerek 

başlattığı harekete İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer’i davet etti.

ADÜ Sosyal Tesisleri Restaurant Merkaz Kampüs'te basın mensupları ile bir araya gelen Rektör Osman Selçuk Aldemir, "Yaklaşık 2 gündür ülkemizin birçok yerinde çıkan orman yangınlarıyla içimiz yanmaktadır. Binlerce tarım arazisini kaybettik. Geleceğimizin en önemli yatırımları olan ormanlarımızın geri gelmesi çok uzun zaman alacak. Yangın görüntülerini izlerken bir insan olarak çok büyük üzüntüler duyduk. Bu konuda kendimi sorumlu hissetim ve Türkiye’de bir ilk yapacağız şu anda. Ben kendi adıma 2 bin fidan bağışıyla Aydın’da ülkemizin topraklarına sahip çıkmak için bir hareket başlatmak istiyorum. İnşallah bu ilk akım büyüsün ve biz de bu konuda adım atmış olalım. Fidan dikim döneminde yanan topraklarımızı yeniden eski haline getirebilmek adına 2 bin fidan şahsım adına bağışlıyorum. Buradan İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer’i bu iyilik yarışına davet ediyorum. Bakalım o kimi davet edecek." dedi. 

ADÜ'nün akademik başarılarına ve iddilara da yanıt veren Aldemir, "Yemem yedirmem yiyeni de affetmem" diyerek tavrının devam edeceğini söyledi. ADÜ'nün kariyerini yıpratmak için kurulan kumpasların boşa çıktığını kaydeden Aldemir, ADÜ'nün ve hastanenin borcu olmadığını söyledi.