TAHAP olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını vurgulayan Başkan Sarıoğlu, açıklamasında, “Siz 15 Temmuz’da Başbakan olacağım sözünün hesabını bu millete vermek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİT YAKININA SÖYLENEN SÖZ AFFEDİLEMEZ”
Başkan Sarıoğlu, “Toplumsal ahlaki çöküntü her yere girmiş yeniden özümüze dönmeliyiz dedik. İşimiz üretim merkezli kardeşlik, hedefimiz tarımda Kızıl Elma dedik. Farklı dönemlerde siyasi figürlerden içimizi yakan adına gaf deyin, pot kırma deyin ne derseniz deyin bir çok olaylar olmuştur. Lakin şehit yakınına söylenen galiz hiç bir söz asla affedilemez. Bu söz söyleyene aklı sıra sahip çıkarken, ağzından çıkan bir kelime içindeki kini açığa çıkarmıştır. Siz mi bu ülkeyi yöneteceksiniz, siz mi bu Milleti bir arada tutacaksınız yazık. Siz esasında belki yapılacak bir seçimde ikaz mahiyetinde oy vermeyecek insanları bile tekrar oy verdireceksiniz” dedi.

“MESELE MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİDİR”
“İşte TAHAP olarak gelinen bu noktada Devletimizin, Milletimizin hem yanında hem de emrindeyiz” diyen Başkan Sarıoğlu, İYİ Parti’ye yönelik eleştirilerinde, “Net bir ifade ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Sizin zihniyetinize milletimizin ve ülkemizin kaderini terk edemeyiz. Siz on beş Temmuzda Başbakan olacağım sözünün hesabını bu millete vermek zorundasınız. Mesele milletimizin birlik ve beraberliğidir. Siyasi mücadelenizin samimi olmadığı bir kez daha tescil edilmiştir. İlk günkü aşk ve inançla, Biz tek yürek tek nefes tek ses birlikte Türkiye’yiz felsefesi ile yolumuzda devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.