TAHAP Genel Başkanı Sarıoğlu, tarımsal üretimin her aşamasının takip altına alınacağı Milli Yazılım Programı ile ilgili AR-GE ekibinin test aşamasını tamamladığını söyledi.. Ekim ayının son haftası içerisinde geliştirilen yazılıma ilişkin gerekli duyuruyu yapacaklarını kaydeden Başkan Sarıoğlu, tarımsal üretimde Devlet’in sağladığı desteklemelerin doğrudan üreticiye aktarılmasına olanak sağlanacağını kaydetti. Milli Yazılım Programı’nı bedelsiz olarak Devlete hediye edeceklerini duyuran Başkan Sarıoğlu, “Bu uygulama sayesinde artık küçükbaş-büyükbaş hayvan küpesi, arılı kovan plakası da tarihin çöplüğüne gidecek” dedi.

ÜLKE TARIMINA MİLADİ KATKI

Açıklamasında,  yazılımın miladi bir adım olduğunu belirten Sarıoğlu, “Tarım il ve ilçeler bu konuda görevlidir. Artık müracaat kelimesi kalktı. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli ile yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Bu gelişmeler emin olun ki ülkemiz için tarımda  miladi hareketlerdendir. Artık yeter söz üreten yüreklerindir çıkışımızın habercisidir. Bunu bazıları hazmedemeyecek ama biz yola çıkarken üreten yüreklerin prangalarını tek tek kıracağız dedik. Devletimiz artık Aziz Milletimizi kendisinden uzaklaştıran ve adeta kabus noktasına gelen meseleleri tespit ettikçe gerekeni de derhal yapıyor. Bu noktada tağşişle ilgili denetimler de tüm hızıyla devam ediyor. Afyon güzergahı başta olmak üzere konaklama tesislerinde bir haftadır kontroller aralıksız sürdürülüyor. Bakanımızdan, il müdürlerine ve gıda denetim ekiplerine kadar herkese şükranlarımızı iletiyoruz. Bu denetimlerin daha da sıklaştırılmasıyla artık insanımızın sessizce öldürülmesinin önüne geçmiş olacağız” dedi.

RANT YOK, ÜRETİM DESTEKLENECEK, ÜRETİCİ KAZANACAK

Devletin sağladığı destekleme rakamlarıyla ilgili olarak kısmen artış beklediklerini söyleyen Sarıoğlu, “Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durum doğrudan ülke ekonomimizi de etkiliyor. Bunu göz önüne alarak kanaat getirmesini bileceğiz ancak şu da var ki Türkiye’de herkes reel sayıya ulaşmak istiyor. Tarımsal üretime dönük buna da ulaşacağız. Bu doğrultuda geliştirilmesini sağladığımız Milli Yazılım Programı’nı, önümüzdeki hafta içi son test yapılıp Bakanlık yetkililerine sunum gerçekleştirilmesinin ardından eşsiz bir uygulama olarak üreten yürekler için ülkemize kazandırmış olacağız. Bu uygulama sayesinde artık küçükbaş-büyükbaş hayvan küpesi, arılı kovan plakası da tarihin çöplüğüne gidecek. Süreçte büyük emeği olan AR-GE ekibimizin hepsinin gözlerinden öpüyorum.  Bu ülkede plaka sisteminin mucidi benim. O zamanda plakada rant hesabımız yoktu, bu günde bu yazılım ve donanımı Devletimize hiçbir karşılık gözetmeksizin hediye ediyoruz. Hiçbir şekilde rant beklentimiz yoktur. Yüce Türk Milleti’nin bir ferdi olarak Ali Devletimize hediyemizdir” diye konuştu.

REKABET KONTROL ALTINA ALINACAK, HAKSIZLIKLAR ÖNLENECEK

TAHAP'ın Türk tarımın asunduğu katkının önemini yineleyen Başkan Sarıoğlu, “Esasında ne yazık ki tarımın bileşenleri, mevcut STK’lar adam gibi görevlerini yapmadığı için uluslararası baronlara teslim edilmiş durumdadır. TAHAP olarak mücadelemizin ana teması, Devlet-Millet merkezli, milli sürdürülebilir tarım politikalarıyla kızıl elmaya ulaşmamızdır. Bu noktada geliştirilmesine vesile olduğumuz yazılım birinci adımdır, ikinci adımsa bitkisel üretim ve hayvancılıkla ilgili muazzam çalışmalarımız sonucu hazırlanan geniş kapsamlı raporlarımızın Devletimize sunulmasıdır. Bu rapora göre hazırlanacak yol haritasına TAHAP olarak bizler sonuna kadar destek olmaya hazırız. Yazılım sayesinde tarımsal üretimde yaşanan türlü hırsızlıkların da önüne geçeceğiz. Bu toprakların çocuklarına imkan verilirse Soros’un çocuklarına ve uzantılarına artık hesaplarını görme vaktini geldiğini bu vesileyle de haykırmış olacağız. Artık bu ülke milli politikalarla yol almak zorundadır. Bunun aksine yapılacak her türlü faaliyetin de karşısındayız ve asla taviz vermeyeceğiz” dedi.