17 günlük tam kapanma dün akşam itibarıyla başladı. Kapanma süresince sadece muaf olarak tanımlanan mesleklere sahip olan vatandaşlar dışarı çıkabilecek. Peki nasıl? Muafiyetin, mesai saatleri ve güzergahla sınırlı olacağı açıklandı. Böylece İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı "görev belgesi" genelgesine göre; muafiyet kapsamında olanların, e-Devlet üzerinden alacakları belgeyi denetimlerde göstermeleri zorunlu olacak.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Görev belgesi nasıl alınır?  Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından "çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri"  kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak. İlgili bakanlıklarla sağlanan entegrasyonlar sayesinde anlık ve otomatik olarak yapılacak bu sorgulamalar sonucunda, bildirim ile aranan şartlar arasında uyumluluğu tespit edilecek. Tespiti halinde sistem üzerinden otomatik olarak görev belgesi düzenlenecek. Başvuruda bulunan çalışan ise bu belgenin çıktısını alarak işyeri yetkilisine imzalatacak. 

Fakat şu an ki yoğunluktan dolayı sisteme girenler "Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir…" yazısıyla karşılaşıyor.