TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Dünya Temizlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"2008 yılında Estonya’da başlatılarak, ülkemiz dahil 191  ülkeye yayılan Dünya Temizlik Günü  .(World  Clean Upday) dünyanın en büyük sivil çevre hareketidir. Dünya Temizlik Günü’de STK’lar, kurumlar, öğrenciler, gönüllüler, eldivenlerini takarak  piknik alanlarını, nehir, göl, deniz  kıyılarını, plajları, şehir içi ve şehirler arası yol kenarlarını temizliyor.

Hayata geçirilen Dünya Temizlik Günü’nde yapılan etkinliklerin amacı; çoğu insan kaynaklı, çevre, deniz kirliliği sorunları hakkında farkındalık oluşturmak, çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak, insanları dünyamız ve tüm canlıların geleceği için düşünmeye sevk ederek önlem almaya yönlendirmektir.

TEMA Vakfı 30 yıldır, başta topraklarımız olmak üzere yaşanabilir, temiz  çevre için çırpınmakta, toprak, su, hava, orman ve doğal varlıkları korumak için çaba göstermektedir. Mavi küre dünyamız, insanlarla birlikte tüm canlıların evidir. Dörtte üçü sularla kaplıdır. Denizlerde de  canlıların yaşadığını bilerek , denizlerimizin kirlenmemesi için gerekli özeni gösteriyor muyuz? Sahillerimizde, piknik alanlarımızda, yol boylarında, tarım alanlarımızda, sulama kanallarında etrafa saçılan ambalaj, poşet, pet şişe, kırılmış cam şişeler, dilek balonları, yere atılmış çikolata ambalajları, su şişeleri, arıtılmadan, nehirlere, göllere, denizlere verilen evsel atıklar,daha niceleri toprağımızı, su kaynaklarımızı, akarsularımızı, göllerimizi, denizlerimizi kirletiyor ve tüm canlıların yaşamını tehdit ediyor.

Temiz bir çevre, sağlıklı ve mutlu yaşamanın temel şartıdır. Çevremizi yaşanır kılmak elimizdedir. Havası, suyu, toprakları temiz, bereketli, dağları, parkları, korulukları yemyeşil, dereleri, çayları, nehirleri berrak, içinde balıkların oynaştığı sağlıklı bir çevrede mutlu yaşamak hepimizin hakkıdır. Yaşanası bir çevre umuduyla Dünya Temizlik Günü’nüzü kutlarım."