Dünya genelinde Twitter kullanıcıları, birbirlerine uygulama üzerinden 'bahşiş' gönderebilecek. Kullanıcılar birbirlerine itibari parayla bahşiş göndermenin yanı sıra, Lightning Network'ü kullanarak kripto para ile de bahşiş gönderebilecekler. Bahşiş özelliği, şu anda yalnızca iOS kullanıcıları için aktif hale geldi. Android cihazlarda ise ilerleyen dönemlerde uygulamaya alınması bekleniyor.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

iOS kullanıcıları, Cash App gibi uygulamaları kullanarak bahşiş kutusu özelliğini kullanabiliyor. 'Tips' özelliği sayesinde kullanıcılar, takip ettiği hesaplara maddi olarak destek olabilecek. Ayrıca, küçük işletmelere katkı sağlayabilecek, sosyal sorumluluk projelerine destek olabilecek. Tips özelliğine Bandcamp, Cash App, Chipper, Patreon, Razorpay, Wealthsimple Cash, Venmo, GoFundMe, PicPay gibi platformların destek verdiği belirtildi.

Kullanıcılar, profil sayfalarındaki 'takip et' düğmesinin yanında bir para ikonu görecek. Bu ikon, hesabın ödemeye açık olduğu anlamı taşıyacak. Simgeye dokunulduğunda ise hesabın etkinleştirdiği ödeme hizmetleri veya platformlarının bir listesi ile karşılaşılacak. Tercih edilen platform üzerinden bağışı gerçekleştirilebilecek. Öte yandan Bitcoin, Fed sonrası pozitif seyrini bugün de sürdürüyor. Bitcoin yüzde 2'ye yakın yükselişle 44.900-45.000 dolar aralığında alıcı buluyor.

KAYNAK: DÜNYA GAZETESİ