Aydın Valiliğinin 7-12 Temmuz tarihleri arasında her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması ve oturma eylemi yasağı açıklamasına Sol Parti Aydın İl Başkanı Av. Emine Gital’dan tepki geldi. Gital, valilik tarafından alınan kararın keyfi olduğunu söyleyerek, “Valiliğin bu kararı tamamen keyfi olup, ne yasal ne de mantıksal hiçbir gerekçeye dayanmamaktadır.” dedi.

Aydın Valiliğince 5 günlük gösteri, toplantı, eylem ve basın açıklaması yasağına emek ve demokrasi platformu kesiminden tepki gelmeye devam ediyor.

JES DİRENİŞİ DAVAS BU TARİHLER ARASINDA OLACAKTI

Karar ile ilgili açıklama yapan Sol Parti Aydın İl Başkanı Av. Emine Gital’dan” Bu karar Aydın’da muhaliflerin sesini kesmek ve halkın Anayasal haklarını engellemek , özgürlüklerini kısıtlamak anlamına gelmektedir. Aydın SOL Parti olarak bu kararın amacının 11 Temmuz 2021 tarihinde LGBTİ+ vatandaşların düzenlediği 1. Aydın Onur Yürüyüşünü engellemek ve 12 Temmuz 2021 tarihinde Aydın Kızılcaköylü kadınların JES’lere karşı direnişlerinden dolayı haklarında açılan Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın görülecek olması nedeniyle Adliye önünde destek amacıyla toplanılmasının engellemek olduğu kanaatindeyiz.” dedi.

“LGBTİ+ BİREYLERİN KİMLİK VE YÖNELİMLERİNE YAPILAN BİR SALDIRIDIR”

Ülke genelinde yapılan onur yürüyüşlerindeki şiddete de dikkat çeken Sol Parti Aydın İl Başkanı Av. Emine Gital, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hiçbir yasal dayanağı ve gerekçesi olmayan bu karar Aydın’daki LGBTİ+ vatandaşların kimliklerine ve yönelimlerine yapılan bir saldırıdır. Bilindiği üzere Onur Yürüyüşleri birçok ilde engellenmeye çalışılmış ve polis şiddetine maruz kalmıştır. Aydın’da da Anayasal bir hak olan bu yürüyüşün engellenmek istendiği açıkça ortadadır. Ayrıca Aydın’ın dört bir yanını sarmış olan sağlığımızı tehdit eden JES’lere karşı direnen Kızılcaköylü kadınlar üzerlerine biber gazı sıkılmasına rağmen şikayetçi olmayıp, Kızılcaköylü kadınlar hakkında Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır. 12.07.2021 tarihinde bu davanın duruşması olması nedeniyleKızılcaköylükadınların yalnız bırakılması hedeflenmiştir.

“KEYFİ UYGULAMALARA SON VERİLMELİDİR”

Aydın Valiliği artık bu keyfi uygulamalara bir son vermelidir. Sadece bugün değil yaklaşık bir buçuk yıldır pandemi bahane edilerek muhalefet susturulmaya çalışılmıştır. Şimdi ise normalleşme süreciyle birlikte artık yeterli gerekçe gösterilmeden keyfi olarak yasaklama kararları alınmaktadır. Ancak herşeye rağmen muhalefetin susturulamayacağını, SOL parti olarak bu keyfi uygulamalar sona erene kadar mücadeleye devam edeceğimizi Basına ve Kamuoyuna bildiririz. “