Aydın’da yayın yapan yerel bir haber sitesi, Koçarlı pazarındaki vatandaşlara pandemi sürecindeki sıkıntılar, yerel ve ülke gündemine dair sorular sordu.
HABERİN VİDEOSU
Sorulara vatandaşlardan çarpıcı cevaplar gelirken bir pazarcı esnafı, siyasetçilerin sorunlarıyla ilgilenmediğini, Aydın’da tezgah açtığı 7 ilçe pazarında da Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan dışında hiçbir başkanı çarşıda göremediğini söyledi. 

“BAŞKAN YOK, NEDİM AĞABEY DİYORUZ”

33 yıldır Aydın’daki ilçe pazarlarında tezgah açtığını belirten vatandaş, şu ifadeleri kullandı; “Siyasetçi pazarda gezmiyor. Aydın’da 7 ilçe pazarı dolaşıyorum. Bir tek Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan geziyor. Her pazartesi sabahı beraberindeki 5-6 zabıtayla çıkıyor, herkese selam verip halimizi hatırımızı soruyor. ‘Ağabey nasılsın? Bir sorunun var mı?’ diyor. Kaplan, sanki belediye başkanı değil de bizim içimizden birisi. Başkan da yok; O’na, Nedim Ağabey diyoruz. Durumumu iletiyoruz. Bize, ‘İdare et bakalım, şöyle yapacağız, böyle yapacağız’ diyor. Allah razı olsun. Bin kere de kazansın yani. Köşk, Umurlu, Efeler, Çine ve Efeler’de 1988’den beri pazarcılık yapıyorum. Ben daha pazarda belediye başkanını görmedim. 1988 yılından beri 35 senedir işi yapıyorum”