Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. ölüm yıldönümünde kentin çeşitli noktalarında anma törenleri düzenlendi.  Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma  programına, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Aydın Valiliği önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan programda, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinletildi. Saat 09.05’te ise siren sesleriyle birlikte Ulu Önder’e saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından  il genelindeki okullarda gerçekleştirilen 10 Kasım temalı; şiir, kompozisyon ve resim gibi dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdim edilmesiyle son buldu.
 

YAŞAR’IN OKUDUĞU ŞİİR BAŞKAN ATAY’I DUYGULANDIRDI
Atatürk’ü Anma Programı’nda Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf Müzik Bölümü öğrencisi Efsane Yaşar, Ümit Yaşar Oğuzcan’a ait ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiiri okudu. Şiiri okurken gözyaşlarını tutamayan Efsane Yaşar’ın Atatürk’e olan içten sevgisi programa katılan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı duygulandırdı. Törenin ardından Yaşar’la sohbet eden Atay, “Şiiri o kadar içten okudun ki sesinin tonunda bile Atatürk’e olan sevgini görebiliyoruz. Bu beni derinden etkiledi. Efeler Belediyesi olarak çok yakında Kitap Kafe’yi hizmete açacağız. Kitap Kafe açılışımıza katılarak, orada şiir okumanı çok isterim” diyerek, Yaşar’ı açılışa davet etti. 

EFELER BELEDİYESİ PERSONELİ ATATÜRK’Ü ANDI
Efeler Belediyesi personeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 82. yılında Efeler Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleşen törende andı. Efeler Belediye Başkan Yardımcısı, birim amirleri ve personelin katıldığı törende saat 09.05’te siren sesleriyle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. (HABER MERKEZİ)