HABER: AYŞE YILMAZ

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin son meclis toplantısında tansiyon yükseldi. Meclis sonunda gündem dışı söz almak isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arı’ya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun söz vermemesi Cumhur İttifakı’nda seslerin yükselmesine neden oldu. Meclis’te söz alamayan Mustafa Arı, belediye binası önünde yaptığı açıklamada başkan Çerçioğlu’na tepki gösterdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. oturumu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. Nazilli, Kuşadası, Söke, Didim, Bozdoğan, Çine, Efeler, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk ve Sultanhisar ilçelerinde yer alan imar planları ile Buharkent, Bozdoğan, Karacasu, Karpuzlu ilçelerine 2022 mali yılı bütçesine ek ödenek verilmesi ele alındı. Meclisin onayından geçen 34 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi.

ÖZCAN’IN AK PARTİ SAFINDAKİ İLK MECLİS TOPLANTISI

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti’den istifa ederek AK Partiye geçen ve parti rozeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, meclis toplantısına AK Parti saflarına ilk kez katıldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’den Önerge
ANTALYA’DA YAŞANAN AFET İÇİN İŞ MAKİNESİ GÖNDERİLECEK

Meclis gündemine ek olarak söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Antalya Kumluca'da yaşanan afet nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinalarının destek amaçlı gönderilmesi için önerge sundu. Başkan Ömer Günel, konuşmasında “Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel felaketi oldukça büyük hasara neden oldu. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemizin envanterinde bulunan araç ve iş makinalarından ihtiyaç duyulanların ihtiyaç duyulan süre kadar o bölgeye gönderilmesi talebimiz var” dedi. Meclisin onayına sunulan önerge meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.



BAŞKAN ÇERÇİOĞLU, AK PARTİ’Lİ ARI’YI KONUŞTURMADI

Yılın son meclisinde zaman zaman tansiyonlar yükseldi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz almak isteyen AK Parti’li Mustafa Arı’ya başkan Çerçioğlu’ndan izin çıkmadı. AK Parti’li Arı’nın konuşma ısrarı üzerine başkan Çerçioğlu, polemik oluşturmamak kaydıyla söz vereceğini söyledi. Arı ise Çerçioğlu'dan pazarlık yapmamasını istedi. Mecliste kısa süreliğine tansiyonun yükselmesine neden bu diyaloğun ardından “Ben kimse ile pazarlık yapmam, söz de vermiyorum” diyen başkan Özlem Çerçioğlu, meclisi kapattı.

AK Parti’li Mustafa Arı, meclis sonunda Cumhur İttifakı’nın bileşenleri ile bir araya gelerek belediye binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve başkan Özlem Çerçioğlu hakkında iddialarda bulunan Arı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Meclis toplantısı sırasında gündem dışı söz talebimiz her zamanki gibi sayın Çerçioğlu tarafından olumlu karşılanmadı. Nedense bizim söz alışlarımızda ortaya polemik çıkacak gibi kaygı taşıyor. Biz polemik kaygısı ile hareket etmiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve sayın Çerçioğlu’nun tasarrufları ile ilgili merak ettiğimiz bilgi edinmek istediğimiz hususları olduğunda soru soruyoruz. Eleştiri getirmek istediğimiz hususlarda yerine getiriyoruz. Biz muhalefet hakkını Aydın halkına verdik, biz de yerine getirmeye çalışıyoruz.”