2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde otizmli çocukları mutlu etmek için okul bahçesinde mavi balonlar uçuruldu. Mustafa Erdal İlkokulunda-Özel Eğitim öğretmenliği yapan Nergiz Yılmaz,  "Hepimiz otizmin farkındayız, yanındayız demek değil, otizmli bireyleri dikkate alarak tutum ve davranışlarımızı ona göre şekillendirmeliyiz" diyerek vatandaşları otizmli çocuklara karşı daha duyarlı olmaya çağırdı. 

Yenimahalle’de bulunan Mustafa Erdal ilkokulu tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne etkinliğinde okul bahçesinde mavi balonlar uçuruldu. Okumayı yeni öğrenen otizmli öğrenci İdil etkinlikte arkadaşlarına şiir okudu. Ardından okuldaki diğer arkadaşlarına mavi renkli hediyeler dağıttı.

Okulda Özel Eğitim Öğretmenliği yapan Nergiz Yılmaz ise ANKA Haber Ajansı’na otizmli çocuklara karşı insanların daha duyarlı olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek için etkinlik düzenledik.  Genel eğitim sınıflarındaki öğrenciler için de hep hatırlayacakları bir etkinlik günü planladık. Hepimiz otizmin farkındayız, yanındayız demek değil, otizmli bireyleri dikkate alarak tutum ve davranışlarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. İdil isimli otizmli öğrencimiz okumayı yeni öğrendi. Aynı zamanda onun okuma bayramını da kutladık. Pandemi nedeniyle etkinliğimize katılamayan ailelerimizin görmesi için mavi balonlarımızı uçurduk.”