29 Ekim Kadınları Derneği ilk resmi ziyaretini Anıtkabir'e yaptı. Dernek Genel Başkanı Şenal Sarıhan, "29 Ekim Kadınları Derneği, ülkemizin giderek teslim olduğu gericiliğe karşı bir direnç cephesi yaratmak amacı ile bir araya geldi" dedi.

Yeni kurulan 29 Ekim Kadınları Derneği’nin yönetim kurulu, ilk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı. Derneğin Genel Başkanı Şenal Sarıhan, "Derneğimizin amacı, dünya ve ülkemiz kadın hareketinin ve Cumhuriyet devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarını savunmak, geliştirmek; toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak; demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal planda ve yaşamın içinde kadınların statüsünü yükseltmek; kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmaktır” dedi.

"CUMHURİYETİ KADIN-ERKEK TAM EŞİTLİK TEMELİNDE KORUMA SÖZÜNÜ SİZE DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ"

Sarıhan, dün yapılan ziyarette Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

"Bugün, 90 Kadın arkadaşımızla kurmuş olduğumuz 29 Ekim Kadınları Derneği’nin ilk genel kurulunun ardından huzurlarınızdayız. Cumhuriyet devrimi, aynı zamanda bir kadın devrimidir. Ülkemizin kurtuluşuna katkı sunan kadınlar, hep başlarını dik tutmak için direndiler. Laik ve demokratik bir ülkenin olmazsa olmazının kadın-erkek eşitliği olduğunu bize siz öğrettiniz. Sizden aldığımız bu inancı yaşama geçirmeyi görev bildik.

Ne yazık ki bu hedefe ulaşmada ciddi engeller ve sorunlar yaşıyoruz. Kazanımlarımızın elimizden alınma girişimlerine karşı tek tek ve örgütlü olarak mücadele ediyoruz. Derneğimiz, mücadele hattının bir örneği olma umuduyla kuruldu. Mahmut Esat Bozkurt’un medeni yasamızın gerekçesinde ifade ettikleri gibi; 'Yaşam yürüyor ve yeni gereksinimler ortaya çıkıyor.' İşte biz yürüyen yaşamı izliyoruz. Ülkemiz ve dünya kadın hareketi ile omuz omuza daha ileri, daha eşitlikçi, daha onurlu yaşamanın yollarını arıyoruz. Bir, ülkede kadının siyasal, sosyal ve çalışma alanında eşit olmasının o ülkede demokrasinin tam işlemesi olduğunu biliyoruz.

Geleceği devrimlerinizin ışığında inşa etme çabasına katkı sunmak için kurulduk. Kuruluş amacımızı burada sizin önünüzde yineleyerek sorumluluk alıyoruz. Cumhuriyeti, kadın-erkek tam eşitlik temelinde koruma sözünü size duyurmak için buradayız."