56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR-2021) sekizinci ve son günündeki 160,3 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabı Bodrum Belediye Meydanı'nda başladı.

Bodrum- Kuşadası arası olan 8. ve son etap için Bodrum Belediye meydanında düzenlenen "start" seremonisi Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

23 takımdan 141 sporcu saat 10.40’da Bodrum Belediye Meydanı'ndan start aldı. Belediye Meydanı'nda start öncesi, Karya Çiçekleri Folklor Ekibi yerel halk oyunları gösterisi yaptı.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "İki haftadır Bodrum'da yoğun bir gündem var. Geçen hafta Bodrum Rallisini yaptık. Bugün Cumhurbaşkanlığı 6. Etabı olan Ķuşadası etabı yapılıyor. Dün de Marmaris Bodrum etabını karşıladık. Bugün de Bodrum Ķusadası etabını startını verdik. Şu an Bodrum'da değişik ülkelerden yüzlerce sporcu var. Aynı zamanda her türlü basın yayın kuruluşu yayın yapmakta. Bunlar Bodrum'un tanıtımi için önemli. Biz de bu yüzden buradayız. Bu tur uluslararası organizasyonlar Bodruma çok yakışıyor" dedi.

Yarışmanın finişi Kuşadasında olacak.