Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, parti üyesi Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği silahlı saldırı nedeniyle HDP İzmir İl Binası'na taziye ziyareti yaptı. Landrut, "İzmir'de HDP merkezine yapılan korkunç saldırıyı kınıyorum. Kurbana ve ailesine saygılarımı sunuyorum" dedi. HDP İzmir İl Eş Başkanı Besire Tekgür de dayanışması için Büyükelçi Landrut'a teşekkür etti.

İzmir'e bir dizi program için gelen AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, HDP'ye de başsağlığı ziyareti yaptı. HDP'nin İzmir'in Konak ilçesine bağlı Çankaya semtindeki hizmet binasına gelen Landrut'a, AB Basın Müşaviri Miray Akdağ, AB Delegasyonu Birim Başkanı Alexander Fricke, AB Delegasyonu Proje Yöneticisi Lisa Westling ve Büyükelçi çevirmeni Yeşim Boyalar eşlik etti.

Landrut ve beraberindekileri HDP İzmir İl Eş Başkanları Besire Tekgür ile Abdulkadir Baydur'un yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP Parti Meclisi Üyesi Aydın Çetinkaya ve il yöneticisi Ayşe Özdamar karşıladı.

Büyükelçi Landrut, Deniz Poyraz'ın anı defterini imzaladı. Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği yere, saldırı günü yarım kalan kahvaltısına ithafen bir bardak çay, birkaç zeytin ve kesilmiş domates konulduğu görüldü.

LANDRUT: KORKUNÇ SALDIRIYI KINIYORUM

Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, "İzmir'de HDP merkezine yapılan korkunç saldırıyı kınamak üzere burada bulunuyorum. Kurbana ve ailesine özellikle saygılarımı sunmak istiyorum. Yerel HDP liderlerine de en içten taziyelerimi sunuyorum" dedi.

BESİRE TEKGÜR'DEN DAYANIŞMA TEŞEKKÜRÜ

HDP İzmir İl Eş Başkanı Besire Tekgür, dayanışma için Büyükelçi Landrut'a teşekkür ederken, "Sayın büyükelçi saldırıyı kınamak için burada. Saldırı sadece HDP'ye ya da Deniz yoldaşımıza yapılmadı. Bütün Türkiye halkına ve demokrasiye yapıldı. İktidar ve etrafındakiler dilini ve söylemlerini daha dikkatli kullanmalı" diye konuştu.

AB heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i de makamlarında ziyaret etti.