HABER : OKTAY YILDIRIM

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşayan Zübeyde ve Ertan Kızılkurt çiftinin SMA'lı bebekleri Aziz Cemal’in ABD'de tedavisi için gerekli 2.1 milyon euro, düzenlenen yardım kampanyasıyla toplandı. Verdiği yaşam mücadelesi ile dikkat çeken Aziz Cemal, anne ve babasıyla birlikte tedavisi için Amerika’ya gitti.

Doğduktan 50 gün sonra SMA tip-1 teşhisi konulan 1 yaşındaki Aziz Cemal Kızılkurt’un Amerika’daki tedavisi için başlatılan kampanyada mutlu sona ulaşıldı. Aziz Cemal Kızılkurt’un yüzde 80 ile yüzde 90 oranında iyileşmesi için uygulanması gereken “Zolgensma” adlı ilaç için 2.1 milyon euro gerekiyordu. Trafik polisi olan baba Ertan Kızılkurt oğlunun iyileşmesi için başlattığı yardım kampanyası 6 aylık bir zaman içerisin de tamamlandı.

Hayırseverler ve yardımseverlerin kampanyaya destek olmasından sonra gerekli para toplanınca Kızılkurt ailesi, Amerika’nın Teksas eyaletinde bulunan Children's Hospital Of San Antonio Hastanesi'ne gitti. Aziz Cemal’in burada tedavisine başlanılacağını belirten Trafik polisi baba Ertan Kızılkurt, “Çok mutluyuz, tedavi için hastanedeyiz şu an. Geride kalan aynı durumdaki tüm çocuklarımızın da bir an önce kampanyalarını tamamlayacaklarına inanıyorum” dedi.

"TÜRKİYE’DE İLACA KAVUŞAN 22. BEBEK"

Amerika’nın Teksas eyaletinde bulunan hastane önünde seslenen baba Ertan Kızılkurt, “Aziz Cemal bugün ilk hastane ziyaretini yaptı. Türkiye’de ilacına kavuşabilen 22'nci bebek oldu Aziz Cemal, zorlu bir süreçti daha kısa sürebilirdi, daha hızlı olabilirdi. Çok şükür sonuç olarak buradayız. Türkiye’de daha devam eden yüzlerce kampanya var onlara destek verilmesi lazım. Gönül isterdi ki buralara gelmeden bizim ülkemizde bu ilacı yapabilelim ama kısmet burasıymış. Destek veren, sesimizi duyan herkese çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız sizler sayesinde bugünleri gördük, Aziz Cemal bundan sonra daha sağlıklı olacak. 8 ay sonra burada bu videoyu çekmek bizim için çok anlamlı. 8 ay boyunca çok şeyler yaşadık her şey için çok teşekkür ederiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Aziz Cemal’in yaşadığı süreci ANKA'ya anlatan anne Zeynep Kızılkurt, “Aziz Cemal  doğduktan sonra 12 gün kuvözde kaldı 3 gün de entübe edildi. Eve geldikten sonra durumun farklı olduğunu anladık, çünkü hiç hareket etmemeye başladı. Elini kolunu hiç oynatmamaya başladı. 20 günlük iken hastaneye götürdük, yapılan testler sonrasında öğrendik ki çocuğumuz SMA Tip-1 hastası. SMA Tip-1 hastaları için yurt dışında 2.1 milyon euroya satılan ve tek seferlik uygulanan “Zolgensma” adlı ilacı aldığı takdirde Aziz Cemal’in yüzde 80 yada yüzde 90 sağlığına kavuşacak. Bu ilacı 2 yaşına kadar da alabiliyor. 0-6 ay arası en verimli olabileceği bir dönem. Ben bu paranın toplanacağına inanıyorum, iyi kalpli insanların varlığına gerçekten çok inanıyorum, fakat bunun ne kadar kısa sürede yaparsak çocuğum için o kadar iyi” demişti.

KAMPANYANIN ADI “AZİZ CEMALİN MÜCADELESİ”

4.5 aylık oğlu için girdiği amansız mücadeleye anlatan baba Ertan Kızılkurt da şunları söylemişti:

“Eşim de bahsetti, Aziz Cemal SMA Tip-1 hastası, en ağır tipi olan bir hastalık. Biz bu kampanyaya 'Aziz Cemalin Mücadelesi' adını koyduk. Bizim almamızı istediğimiz gen tedavisi bir ilaç var “Zolgensma” diye. Bu hakikatten bir mücadele, Aziz Cemal hastalığı ile mücadele ediyor, Aziz Cemal nefes alma ile mücadele ediyor, Aziz Cemal yemesi ile mücadele ediyor. Biz de eş dost tanıdık bildik kim varsa bu ilacı alabilmesi için mücadele ediyoruz. Kampanyamız yavaş gidiyor, duyarlı insanlara ulaşmak biraz zor oluyor. Toplumumuz da bu duyarlı insanlardan çok fazla var ama bizim ulaşmamız, derdimizi anlatmamız gerekiyor. Süre azalıyor.

Pandemi sürecinden dolayı hastanelere gidemiyoruz. Bu süreçte hastaneye gidiyor olmak bizim korkulu rüyamız. Bebek arabası etraf her tarafı kapatıyoruz. Gittiğimiz her yeri dezenfekte ediyoruz. Doktorun odasını önceden girip silip süpürüyoruz dezenfekte ediyoruz. İstanbul’da oluyor olmak çok avantajlı iyi doktorlar var. Anadolu’da olanlar ne yapsın oradaki ailelerle konuşuyoruz, çocukları direk yoğun bakıma giriyor. En ufak bir mikrop çocuğu direk yoğun bakıma gönderiyor. Son dönemde bizim tanıdığımız 6 tane bebek melek oldu. Bunları düşünmek bile çok zor.”