ABD'li Gazeteci Lindsey Snell, eski El Kaide komutanı Manar Al-Shami'nin Türkiye vatandaşlığı aldığını iddia etti. Snell, Al-Shami adına düzenlendiğini belirttiği Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı'nın fotoğrafını da yayınladı.

ABD'li Gazeteci Snell, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk politikacılar Suriyeli mültecileri Suriye'ye geri göndermekten bahsetmeye devam ederken eski El Kaide komutanı Manar Al-Shami Türk vatandaşlığı alıyor" dedi.

Snell, paylaşımında Manar Al-Shami adına düzenlendiğini belirttiği Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı'nın görüntüsünü de yayınladı. Al-Shami, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde görev yapmış; 2016 senesinde Suriye'den Türkiye'ye geçtikten sonra askeri bölgeyi ihlal suçlamasıyla tutuklandığını ve bu konuda Türk yetkililerle irtibatın sürdüğünü açıklamıştı.

Yayınlanan fotoğrafa göre; Al-Shami’nin Türkiye’deki yabancı uyruklulara verilen ve 97, 98, 99 ile başlayan kimlik numarasından farklı olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi 45 ile başlayan bir numaraya sahip olması dikkat çekti.