ABD Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, bugün Türkiye'ye geldi. İlk görüşmeyi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile yapan Greenfield, "Türkiye değerli bir stratejik ortak ve NATO müttefikidir. Türkiye’nin 3.6 milyondan fazla Suriyeli mülteciye kapılarını açarak sığınma imkanı sağlaması hakkında görüşmeler gerçekleştireceğiz" dedi.

ABD BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield bugün Türkiye'ye geldi ve 4 Haziran'a kadar Türkiye'de temaslarda bulunacak. Greenfield ilk olarak Sözcü İbrahim Kalın ile görüştü. ABD Ankara Büyükelçiliği'nin alıntıladığı Greenfield'ın, sosyal medya hesabından Türkiye ziyaretine ilişkin  şu paylaşım yapıldı:

"Türkiye değerli bir stratejik ortak ve NATO müttefikidir. Önümüzdeki günlerde Türk yetkililerle karşılıklı önemli konularda, bilhassa Türkiye’nin 3.6 milyondan fazla Suriyeli mülteciye kapılarını açarak sığınma imkanı sağlaması hakkında verimli görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Suriyeli mülteciler, STK’lar ve gönüllülerle bir araya gelerek Covid-19 nedeniyle daha da vahim bir hal alan Suriye’deki insani krizi ele alacağız. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, acil ihtiyaç sahiplerine yardım akışının sürmesini sağlamak için harekete geçmelidir."

KRİTİK ZİRVE 14 HAZİRAN'DA

NATO Liderler Zirvesi 14 Haziran'da Brüksel'de yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, Brüksel'de ikili görüşme yapacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye ilişkin, "Ön hazırlıklarımızı yapıyoruz. Türkiye-ABD ilişkileri niçin böyle bir gerilim safhasında, bunu tabii soracağız. Biden'le maalesef  görüşme, buluşma trafiğimiz diğer devlet başkanları kadar rahat olmadı" demişti.