ALİ GÜRELİ

Adana'nın Kozan İlçesi'nde farklı noktalarda 3 gün önce başlayan orman yangınlarına müdahalenin devam ettiği bildirildi.

Alınan bilgilere göre, Kozan'ın Kızlarsekisi, Salmanlı, Akarca köylerinde başlayan daha sonra rüzgarında etkisiyle Himmetli, Kuytucak, Savruk ve Akdam köylerine de sıçrayan orman yangınlarına müdahalelerin sürdüğü belirtildi.

Karadan ve havadan kontrol altına alınmaya çalışılan yangınlara müdahale edilirken, bölgede yaşayan vatandaşlara sık sık dikkatli olmaları konusunda uyarıların yapıldığı öğrenildi.

AFAD EKİPLERİ ANNE KIZINI ALEVLERİN ARASINDAN KURTARDI

Adana Valisi Süleyman Elban'ın en az 300-400 hektarlık alanın zarar gördüğü, Kızlarsekisi, Salmanlı, Akarca, Himmetli, Kuytucak, Savruk ve Akdam köylerinin etkilendiği, 20'ye yakın evin hasar gördüğünü açıkladığı yangında, önemli bir can kurtarma operasyonuna imza atıldı.   Salmanlı Mahallesi'nde 90 yaşındaki Mesude Yücel ile 70 yaşındaki kızı Nesibe Öndeş'in evlerinde mahsur kaldığının haberi kriz masasına ulaşır ulaşmaz bölgede bulunan Yüreğir YAKUT ekipleri, AFAD ve ANDA işbirliği ile olaya müdahale etti. Ekipler, kurtarma operasyonunda anne ve kızını güvenli bölgeye çıkartarak 1 dakika ile hayatta kalmalarını ve sağladılar sağlık ekiplerine teslim ettiler.   AFAD ekipleri, ismi açıklanmayan anne ve kızının kurtarılması ile ilgili AFAD Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine Adana Kozan ilçesi Salmanlı Mahallesi'ne ulaşan AFAD, ANDA ve YAKUT ekiplerimiz, 85 yaşındaki anne ile 61 yaşındaki kızını görüntüdeki alevlerin içinden kurtardı. Büyük bir özveriyle çalışan tüm ekiplerimize sonsuz teşekkürler."

BELEDİYELERDEN DESTEK   Adana Büyükşehir Belediyesi baştan olmak üzere ilçe belediyelerine bağlı ekipler de orman yangınlarına karşı yoğun çalışmalarını sürdürüyor.   Adana Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından "Birçok ilçemizde eş zamanlı başlayan yangın sürüyor. Tüm imkanlarımızı seferber ederek söndürme çalışmalarına katılıyoruz. Son olarak ekiplerimiz 3 hemşehrimizi yangından kurtardı. Ayrıca Pozantı-Fındıklı bölgesindeki yangın kontrol altına alındı. Canla başla mücadele ediyoruz." paylaşımı yaptı.