Adana’da vatandaşlar, 1896 yılında kurulan ancak, 9 yıl önce “yetersiz” olduğu gerekçesi ile yıkılan Yüreğir Devlet Hastanesi’nin yeniden yapılması için eylem yaptı. Eyleme destek veren CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Devlet hastanesi, 9 yıldır ‘yapılacak’ vaadiyle, insanlar kandırılmakta. 500 bin insanın yaşadığı Yüreğir’de, acilen bir devlet hastanesine ihtiyaç var” dedi.

Adana’da vatandaşlar; 117 yıl hizmet verdikten sonra, 9 yıl önce, yetersiz olduğu gerekçesi ile yeniden yapılmak üzere yıkılan Yüreğir Karşıyaka Devlet Hastanesi için eylem yaptı. Eyleme CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de destek verdi. Vatandaşlar, Yüreğir Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin daha fazla zaman kaybedilmeden yapılması talebini dile getirdi.

Bir yurttaş, “Hastanemizi istiyoruz. Karataş ilçesinden, Yüreğir ilçesine kadar bir tek hastane yok. Söz verip de neden yapılmamış?” dedi. Bir kadın yurttaş ise “Doğduk doğalı bu hastaneyi biliyoruz. Hastanemiz yıkıldıktan sonra, hastalarımızı uzağa götüremiyoruz. Hastanemizi istiyoruz, Sağlık Bakanı’mızdan, Cumhurbaşkanı’mızdan istiyoruz” diye konuştu. Bir başka yurttaş ise “En yakından en uzak köye kadar 500 bin nüfus olarak hastane ihtiyacımız var ve artık hastanemizin yapılmasını istiyoruz” dedi.

“SÖZ VERDİNİZ YAPMADINIZ”

Vatandaşlar, hastane arazisine kadar alkışlarla ve ellerinde “Hastanemizi istiyoruz”, “Söz verdiniz yapmadınız”, “500 bin kişi hastane bekliyor”, “Sağlıkta insana yatırım” yazan dövizlerle yürüdü.

Karataş Caddesi üzerinden geçen otomobil sürücülerinin klaksonlarla destek verdiği “Hastanemizi istiyoruz” eyleminde konuşan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, şunları söyledi:

“Adana Karataş yolu üzerinde 1896 yılında kurulmuş olan devlet hastanesi, tam 9 yıl önce yenisi yapılacak diye yıkıldı. Karataş yolu, trafiğin çok yoğun olduğu, köylere de ulaşımın olduğu, trafiğin yoğun olduğu bir yol. Burada trafik kazaları yaşanmakta, insanlar şehir hastanelerine ulaşmakta güçlük çekmekte.

Devlet hastanesi, 9 yıldır ‘yapılacak’ vaadiyle, insanlar kandırılmakta. 500 bin insanın yaşadığı Yüreğir’de, acilen bir devlet hastanesine ihtiyaç var. Üzerinden üç seçim geçmiş olmasına rağmen, her seçim vaadinde bu devlet hastanesinin yapılacağı yetkililer tarafından ifade edilmiş olmasına rağmen hala gördüğünüz gibi, çivi dahi çakılmamış. Buranın halkı isyan ediyor. ‘Hastanemi istiyorum’ diyor.”