Depremde evi yıkılan aile ikibuçuk yıldır konteynerde yaşam mücadelesi veriyor. Baba Zeki Erdoğmuş, verilen iki konteynere çatı yaparak 12 kişilik ailesinin barınma ihtiyacını karşılamaya çalıştığını söyledi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise konuya ilişkin, "Yer yokluğu nedeniyle bir baba evlatlarını İstanbul’a göndermek zorunda kalmış. Şimdi okullar başlayacak çocuklar tekrar gelecek. Hangi odada ders çalışacak hangi yerde yatacaklar" diyerek yetkililere çağrı yaptı. 

Adıyaman Gerger ilçesinin Erdoğmuş Mezrası’nda yaşayan Zeki Erdoğmuş'un evi hakkında 24 Ocak 2020'de meydana gelen Elazığ depreminde zarar görünce yıkım kararı alındı. AFAD tarafından kendilerine iki konteyner verildiğini söyleyen Erdoğmuş, “Biz kaymakama bildirdik olayı. AFAD geldi bir iki defa. Çevre Şehircilik geldi. ‘Sizin evi toplu alana taşıyacağız, Gerger’e dediler. Biz Gerger’i kabul etmedik. Biz burada hayvancılık yapıyoruz. Arazimiz de burada. Bizim geçim yerimiz burası. Hayvancılık da yapamayınca ne yapacağız orada” diye konuştu.

"İKİ KONTEYNERİ BİRLEŞTİRDİM, ÇATI YAPTIM"

Erdoğmuş, verilen iki konteyneri birleştirerek üzerine çatı yaptığını, konteynerin kenarlarına da duvar ördüğünü söyledi. İki konteynerde 12 kişi kalmak zorunda olduklarını belirten Erdoğmuş, yer sıkıntısı nedeniyle üç çocuğunu da İstanbul’a göndermek zorunda kaldığını söyledi. Erdoğmuş, “Yer dar diye İstanbul’da ev kiraladım. Orada iş buldum kendilerine. Çalışacaklar, okula gidecekler. Okul başlayınca mecbur gelecekler” dedi.

"BİR BABA EVLADINI İSTANBUL'A GÖNDERMEK ZORUNDA KALMIŞ" 

Ailenin durumunu daha önceden de TBMM’de gündeme getirdiğini belirten Abdurrahman Tutdere ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada vatandaşın kendi çözümünü kendisinin ürettiğini belirterek şunları söyledi:

“Elazığ Sivrice depreminin üzerinden yıllar geçti. Ancak Adıyaman Gerger’in deprem mağdurları hala konteynerde şu anda da vatandaş aslında kendi çözümünü kendisi üretmiş. İki konteyneri bir araya getirmiş ve üstünde çatı yaparak ailesinin barınması için bir mekan oluşturmuş. Gerger’de vatandaş sahipsiz bırakıldı. AFAD’a ve ilgili bakanlığa çağrı yapıyoruz. 2021 yılının da sonlarına geliyoruz. Artık bu mağduriyeti giderin. Yer yokluğu nedeniyle bir baba evlatlarını İstanbul’a göndermek zorunda kalmış. Şimdi okullar başlayacak çocuklar tekrar gelecek. Hangi odada ders çalışacak hangi yerde yatacaklar."