CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki Cengiz-Kolin diyaloğuna ilişkin, “Allah, kardeş ülkemiz Azerbaycan’a yardım etsin. Bu beşli çete Türkiye’yi yedi doymadı. Şimdi Azerbaycan’a gitmiş. İlham Aliyev’i uyaralım, dikkat etsin. Bunlara elini veren, kolunu alamaz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya gelmişti. Erdoğan’la Aliyev’in otobüsle seyahat ettiği sırada Erdoğan’ın “Müteahhit olarak Azeri kardeşlerimiz mi yapıyor?” sorusuna Aliyev, “Yok, bunlar beraber. Burada Kolin var, Cengiz var…" yanıtını vermişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bu diyalogu şöyle değerlendirdi:

“BEŞLİ ÇETE TÜRKİYE’DE DOYMADI, ŞİMDİ DE AZERBAYCAN’A GİTMİŞ”

“Allah dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’a yardım etsin. Bu beşli çete Türkiye’yi yedi doymadı. Şimdi Azerbaycan’a gitmiş. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev soruyor. Cumhurbaşkanı da şaşırıyor, şaşırmasın. Bunlar Türkiye’de insanların kanını emdi. Bütün ihaleleri bunlar aldı. Dünyadaki en çok kamu ihalesi alan 10 şirketin beşi Türkiye’de, bu beş şirkette. Bunlar Türkiye’de havaalanında, otoyollarda, HES’lerde milletin kanını emdiler. Türkiye’nin fakir fukaranın hakkını yediler. Burası doyurmadı, sıra Azerbaycan’a geldi. Allah bunların gözünü doyursun. Allah bunlara vicdan versin. Bu Cengiz İnşaat millete hakaret eden, millete küfreden birisi.

“AZERİ HALKI BUNLARA ELİNİZİ VERMEYİN”

İlham Aliyev’i uyaralım, dikkat etsin bunlara. Elini veren kolunu alamaz. Bunlar adeta ejderha gibi bütün gövdenizi yutabilir. Bir sloganımız var. İki devlet tek millet. Şimdi iki devlet tek millet gitti. İki devlet beş çete var. İki devlet beş müteahhit var. Bunlar, Türkiye’nin her yerinde var. Şimdi de Azerbaycan’a gitmişler. Türkiye’yi sömürdükleri yetmemiş, şimdi de Azerbaycan’ı Türkiye’ye benzetmeye çalışıyorlar. Lütfen dikkat Azeri halkı, bunlara elinizi vermeyin. Elinizi verirseniz, kolunuzu da gövdenizi de kaptırırsınız.”