İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'nın Ceyhan ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. Bir çiftçi, tarlasında kalan soğanı ve karpuzu yere dökerek; "Para yapmıyor ya para yapmıyor. Mazot yedi lira. Böyle ülke yönetilir mi? Millet görsün. Çiftçi rezil, rezil...Diyeceksin bunlara, ‘Vatandaş seçim istiyor' " sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bir diğer çiftçi de; yaşadığı sıkıntıyı  "Çocuğumuza ekmek götüremiyoruz, biz perişan durumdayız. Türkiye olarak bütün halkın gündeminde, yönetimin değişmesini istiyoruz" diyerek anlattı .

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'nın Ceyhan ilçesinde esnafın ardından çiftçiyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 

"BÖYLE ÜLKE YÖNETİLİR Mİ? ÇİFTÇİ REZİL"

Çiftçiler ve Akşener arasındaki diyalog şöyle:

Akşener: Yapma, yapma, yapma.

Birinci çiftçi: Para yapmıyor ya para yapmıyor. Mazot yedi lira. Böyle ülke yönetilir mi? Millet görsün. Çiftçi rezil, rezil.

İkinci çiftçi: Şu an tarlamı ihtiyacı olan herkese dağıttım. Bir lira almadım.

Akşener: Ne kadar var bundan?

Birinci çiftçi: Para yapmıyor ki.

İkinci çiftçi: Bunu çuvala doldurmanın maliyeti 350 kuruş, gelen tüccar 200 kuruş veriyor. Ve pazarda bu soğan bir buçuk lira.

Birinci çiftçi: Ne bir buçuğu iki buçuk üç, perişan durumdayız.

İkinci çiftçi: 'Çiftçiye destek verdik' dedikleri günün arkasına her şeye zam yaptılar.

Diyeceksin bunlara, ‘Vatandaş seçim istiyor.’

"ÇOCUĞUMUZA EKMEK GÖTÜREMİYORUZ, PERİŞAN DURUMDAYIZ"

Çiftçi:BİM 300-500 dönüm yer alıyor. 300 bin liradan satıyor. Bim, A 101, Şok. Biz üretici bir buçuk milyondan satıyoruz ve zabıtalar bizi kovuyor.

Akşener: Aaayy.

Çİftçi: Çocuğumuza ekmek götüremiyoruz, biz perişan durumdayız. Türkiye olarak bütün halkın gündeminde, yönetimin değişmesini istiyoruz.