HABER: TAMER ARDA ERŞİN - KAMERA: ÜNAL AYDIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Marmaris’teki 1880 yıllık Bayır Çınarı’nın önünde dinlediği yaşlı bir köylü, köylerine gelen bakanlarla görüştürülmediğini aktardı. Köylü, “Eskiden muhtar ilan ederdi, yarın köyümüze yüzbaşı geliyor diye. Herkesin sorunlarını dinler. Vali gelir sorunları dinler. Şimdi geliyor iki tane bakan, milletvekili gelmiş, köylüyü görmeden gitmiş. Kardeşim sen niye geldin buraya” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla’da yangından etkilenen bölgelerde incelemelerini sürdürüyor. 

“HEM İÇİMİZ, HEM DIŞIMIZ YANDI”

Akşener’e Bayır’da 1880 yıllık Bayır Çınar’ının önünde, yaşlı köylüleri dinledi. Yaşlı kadın gelir kaynakları olan ada çayı, kekik ve defne üretimlerinin tehlikeye girdiğini açıkladılar. Kadın, Akşener’e; oğlunun doğal bitkilerden yağ üretimi yaptığı fabrikasının yandığını anlattı. Yurttaş, “Hem içimiz, hem dışımız yandı ama ne yapalım. Olacak” dedi.

“YARDIMLAR HEP AYNI NOKTAYA GİDİYOR”

Akşener, kadının oğlunu da dinledi. Fabrika sahibi yurttaş ada çayı, kekik gibi bitkilerden üretim yaptığı fabrikasının önündeki malzemelerinin yandığını dile getirerek, “Yardım olayı bizi üzdü. Evler önceliklidir. Ama yardımlar hep aynı noktaya gidiyor. Bütün herkes oraya gidiyor. Bunda bir bozukluk var. Yuva tabii ki önemli. İşletme de önemli” dedi. Yurttaş fabrikasını ayakta tutabilmek için yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bir başka yaşlı köylü, bastonuyla Akşener’in yanına gelerek, sorunlarını şöyle anlattı:

“Buraya bakanım geldi. Beni, bakana göstermediler. Dedim, ‘kardeşim bana bakanı gösterin. Ben köylüyüm, ben vatandaşım. Ben askerliği 36 ay İstanbul’da yaptım.’ Fakirler gidiyor buradan hep, zenginler burada dinleniyor.

Sayın Bakanım dedim orada hani köylü… Eskiden muhtar ilan ederdi, yarın köyümüze yüzbaşı geliyor diye. Herkesin sorunlarını dinler. Vali gelir sorunları dinler. Şimdi geliyor iki tane bakan, milletvekili gelmiş, köylüyü görmeden gitmiş. Kardeşim sen niye geldin buraya.

“BİZ KÖYLÜYÜZ”

Sayın bakan dedim orada, Marmaris’ten yangın buraya en aç bir haftada gelir, iki saatte geldi. Nasıl geldi yangın? Bunları araştırın. Biz dedim ben 15 günde yangından geliyorum. Orman bizim varlığımız. Biz köylüyüz. Benim köyümde öğretmen çıkmış bir adam bile yok. Şimdi evine bir hafta buğday, yem, ekmek gelmesin, köylü aç… Adaçayı, kekik dengesiz kullanma ile azaldı. Bunlardan geçiniyoruz biz, orman köylüsüyüz… Atatürk bu memleketin efendisi köylü demiş. Siz Atatürk’ün arkasına sığınıp da milleti ezmeyin. Bu Kürt, bu Tatar derseniz. Atatürk böyle değildi. Ben Atatürkçüyüm, ben cumhuriyet çocuğuyum.”

Torununun polis, asker olmak istediğini ancak tarımla uğraşmak istemediğini dile getiren yaşlı adam, “Keçiyi kim güdecek. Ben tarımcıyım demiyor hiç. Var mı diyen? Çocuğun şimdi babası tarla satıyor. Benim köylümün ayağını sokacak yeri yok” dedi.

Bir başka yurttaş da şimdi yaraların nasıl sarılacağının tartışılmasını isteyerek, “Bundan sonra olmuşu değil nasıl ayağa kalkabileceğimizi tartışmamız gerek” dedi.