İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in "Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" sözlerine, "Bir iktidarın milletinden nasıl uzaklaştığına bakar mısınız? Şu utanmazlığa bakar mısınız? Gerçekten ibretlik… Şimdi kalkıp da tecavüze uğrayan tacize uğrayan bir kadının hemen konuşmamasını onursuzluk olarak nitelendiriyorsanız aynaya bakın" karşılığını verdi.

"ŞU UTANMAZLIĞA BAKAR MISINIZ?"

 Akşener, İYİ Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Bir AK Parti milletvekili, üstelik de kadın bir milletvekili, çıktı, AK Parti’ye göre onurlu kadının tarifini yaptı. Tacize, tecavüze, utanmazlığa maruz kalan kadınlar için utanmadan, “Onurlu kadın bir sene beklemez, ertesi gün şikayet eder” dedi. Yani bu arkadaş diyor ki 'Tacize, tecavüze uğrayan kadın susuyorsa, susmak zorunda kalıyorsa, onursuzdur. Aradan zaman geçtikten sonra konuşuyorsa, yine onursuzdur.' Milletin vekili olduğunu iddia eden bir insanın sözlerine bakar mısınız? Bir iktidarın milletinden nasıl uzaklaştığına bakar mısınız? Şu utanmazlığa bakar mısınız? Gerçekten ibretlik…Şimdi kalkıp da tecavüze uğrayan tacize uğrayan bir kadının hemen konuşmamasını onursuzluk olarak nitelendiriyorsanız aynaya bakın.

Bizlerin görevi, kadınları, uğradıkları felaketlere karşı cesaretlendirmektir. Haklarını aramaları için cesaretlendirmektir. Şikayet edeni onursuz ilan ederek, bir travma daha yaşatmak değildir. Vicdan bunu gerektirir. Ahlak bunu gerektirir. Ve aynı zamanda 'Onurlu Siyaset' bunu gerektirir. Cinsel tacize, tecavüze uğrayan kadınlar için, başvuru süresi mi var? 3 iş günü içinde şikayetçi olmayana, namussuz mu diyeceksiniz? Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi, bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın."