İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kuzey Irak'taki Gara Dağı'nda 13 vatandaşın şehit edilmesinin ardından ulusal yas ilan edilmemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Türkiye’ye afra tafra yapan Suudların kralı öldüğünde ilan ettiğin yası evlatlarımıza neden çok görüyorsun?" sözleriyle tepki gösterdi.

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin Rize il kongresinde kullandığı, "Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebalep dolu" sözlerine karşılık da "Gara’daki kahrolası o mağara, lebalep şehit doluyken; sen “Pandemiye rağmen kongre salonu lebalep dolu” diye sevinemezsin. Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz, olamaz" dedi.

Meral Akşener, şöyle konuştu:

"Sayın Erdoğan, evlatlarımızı teröre şehit verdik.  Milletimizin canı yanıyor. Türkiye’ye, afra tafra yapan Suudların kralı öldüğünde, ilan ettiğin yası, evlatlarımıza neden çok görüyorsun? Milli bir meselede, milli bir acıda, milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsun? Rengini, şehitlerimizin, o kahramanlarımızın kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı, yarıya indirmemekle, neyin hesabını yapıyorsun? Yoksa sen de minik ortağın gibi, 'Aman canım, 13 kişi öldü diye yas mı ilan edilirmiş?' diyorsun? Gara’daki operasyonda yaşananlar, senin için milli yas değilse nedir? Senin işin, kongre salonunda, yüreği yaralı bir anayı telefona bağlatıp 'şeref dağıtmak' değil, o anaların evlatlarını yaşatmaktır. Gara’daki kahrolası o mağara, lebalep şehit doluyken; sen, 'Pandemiye rağmen kongre salonu lebalep dolu' diye sevinemezsin. Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz, olamaz."