İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine bugün Ankara'nın Sincan ilçesinde devam etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Akşener, siftah yapmadığını söyleyen bir esnafa destek olmak için alışveriş yaparak bir ihtiyaç sahibi gence verilmek üzere "Askıda elbise" bıraktı.

Sincan’da esnaf ziyareti yapan Akşener, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla üzerinde “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye” yazılı siyah renk bir maske taktı. Akşener, “Düğüncüler Sokağı” olarak bilinen ve ağırlıklı olarak özel günler için kıyafet satan dükkanlara girdi, esnafın derdini dinledi. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle düğünlerin yapılamamasıyla zor durumda kalan bir esnaf, "Bir senedir biz iş yerimizi açamadık hep zarardayız" sözleriyle sorununu anlattı. 

"BİR SENEDİR ZARAR EDİYORUZ"

Akşener ile öğlen saatleri olmasına rağmen dükkanlarında halen müşteri bekleyen esnaf arasında yaşanan diyalog şöyle:

Akşener: Siftah yaptınız mı?

Esnaf: Siftah yapmadık. 

Akşener: Yapmadınız mı daha? 

Esnaf: Yapmadık. İnsanların düğün yapacağı tarih, yani 30 Ağustos dese dahi. Önümüzdeki sene rahat dese dahi... Zarar ediyoruz başkanım, bir senedir zarardayız.

Akşener: Kaç kişi çalışıyor burada? 

Esnaf: 5 kişi, normalde 10- 15 kişi çalışmamız lazım, bir senedir biz iş yerimizi açamadık hep zarardayız.

"ASKIDA ELBİSE VAR”

Akşener: Bu ne kadar, birine hediye edeceğiz. Bir gence hediye edeceğim.Varsa verebileceğiniz birisi o da olur.  

Esnaf: Ben sizi anladım başkanım askıda elbise var.

Akşener: Ha askıda elbise var, sağol. Ver parasını o askıda entari. 

"İKTİDAR TARAFINDAN EZİLİYORUZ"

Akşener: Şu anda işler nasıl?

Esnaf: Düğünlerin açılmasını bekliyoruz açmıyorlar. Oteller, tatil bölgelerine bakıyoruz hepsi ful çalışıyor. Küçük esnafa, salona düğüne geldiği zaman şu an biz eziliyoruz iktidar tarafından eziliyoruz. 

"NASIL GEÇİNİRSİN, NASIL AYAKTA DURURSUN"

Esnaf: Mevcut yönetim çok bunalttı küçük esnafı nedense, büyük esnafın yanında hep. Büyük hipermarketler açık ayakkabı satıyor, kıyafet satıyor, her şey satıyor. Ama bana kapattırıyor Cumartesi- Pazar. Benim bu sokağım, düğüncü mağazası hepsi, ben ona hitap ediyorum. Sen bana ‘kapat’ diyorsun. Nasıl geçinirsin. Nasıl ayakta durursun…

Akşener: Ne kadar kredi borcun var? Rakam sormuyorum, mal kadar diyorlar.

Esnaf: Hemen hemen. Kredi verdi sayın başkan. Erteledim diyor. Ertelediği kredinin üzerine 600 lira faizi bindirmiş. Hani nerede bunu uzattın?