ERCAN ARSLAN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yangın felaketi yaşanan Muğla’nın Marmaris ilçesine gelerek incelemelerde bulundu.  Akşener “Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzından ve diğer insanların ağzından verilen bütün sözlerinin takibini, şahsen yapacağım. İkincisi de bu ormanların yangına yönelik pek çok söylenti var. Bir an evvel, kundaklama mıdır? Nedir? ne değildir. Bunun çok acilen Türkiye’nin birliği bütünlüğü açısından çok önemli ortaya çıkarılması lazım” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’i Marmaris ziyaretinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yalnız bırakmadı. Bölgedeki incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Akşener, devletin şeffaf olmasını ve halkı bilgilendirmesini istedi. Akşener şöyle konuştu:

“ORMANI YAKANLARIN TERÖR SUÇLUSU SAYILMASI LAZIM”

“Şimdi bizim önerimiz şu, tabii sizlerden de bilgilendikten sonra ama ilk yaptığımız çalışmada evet tabiat kendini onarıyor. Doğa kendini onarıyor ama birincisi verilen sözlerin yerine getirilmesi.  Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzından ve diğer insanların ağzından verilen bütün sözlerin takibini, şahsen yapacağım, birincisini söyleyeyim. İkincisi de bu ormanların yangına yönelik pek çok söylenti var. Bir an evvel, kundaklama mıdır nedir ne değildir? Bunun çok acilen, Türkiye’nin birliği bütünlüğü açısından çok önemli ortaya çıkarılması lazım. Kundaklamayla ilgili bir sonuca varılırsa, bir kanun çıkarılmalı ki bu yapılmalı lazım zaten. Bunu yapanların, ormanları yakanların kundaklayanların terör suçlusu sayılması lazım.

“MİLLET YENİDEN AĞAÇLARINI DİKER”

Buraların eğer beton yapılırsa, yıkılmasına dair kesin kararın olması, tekrar yanan ağaçların yerine ağaçların yapılması. Millet diker ağaçlarını, merkezi bütçeye de biz yük olmayız, hiçbirimiz olmayız. Bunların takipçisi olacağız önerilerimiz de budur.

“TORBA KANUNDA ÇIKAN, TURİZM YASASI”

Bundan ders çıkartmak ve onun gereğini yapmak lazım. Başlangıçta verilen sözlerin takibi konusunda hem partim bir de şahsen takipçisi olacağım. Ve her aşamada ne olup, olmadığını takip edip vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Şimdi, bu turizm yasası ile torba kanunda çıkan konuyla ilgili olarak herhangi bir şüpheli bir duruma vardıysa, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi bildiğim kadarıyla çalışıyor maddeler üzerinde. Anayasa Mahkemesi’ne götürüleceğini biliyorum.  Anayasa Mahkemesi, nasıl bir karar verir onu bilemem. Çünkü biz, Anayasa Mahkemesine parmak sağlamıyoruz. Ama duruma göre bakılacak, verilen sözlerin takipçisi olacağız. Buralarda beton görmeyeceğiz.”