Amasya Valiliği, Erbaa ve Taşova ilçelerini kapsayan siyanürlü altın madenine yönelik olası protestolara karşı her türlü eylem ve etkinliği yasakladı.

Tokat’ın Erbaa ve Amasya’nın Taşova ilçelerini kapsayan alana siyanürlü altın madeni için arama izni verildi. Yeşil Erbaa Çevre Platformu’nun valilikle görüşme talebi de geri çevrildi. Platform altın arama izninin iptal edilmesi için 5 bin dilekçe toplayarak valiliğe verdi, ancak bu konuda da herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Madenin yapılacağı alandaki Ezebağı köylüleri ise madene karşı çıkıyor. Köylü kadınlar, “Vatanımıza hainlik yapmayın, köyümüzde maden istemiyoruz. Doğamıza dokunmayın” diyor.

Dün Amasya’da Taşova Çevre Platformu üyesi 10 kişi Anıt Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi, ancak açıklama valilik yasağına takıldı. Platform üyesi Av. Kemal Aytaç dün açıklama yapmak isterken kendilerine engel olan polislere çatışmalardan uzak durduklarını ve kötü söz söylemediklerini belirterek, “Biz çevreyi, böceği bile düşünüyoruz, kaldı ki bu ülkenin vatan evlatlarını düşünmeyelim” dedi.

Aytaç, valiye tepki göstererek, “Hiçbir güç bizim ormanlarımıza, sularımıza, yaşam alanlarımıza dokunacak etkinliklere karşı koymamızı, memleketimizi savunmamızı engelleyemez. Halkın valisi olmak zordur, meşakkatlidir, cesaret ister” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

 

1. Köylüler madene karşı çıkıyor.

2- Dün yapılmak istenen açıklama valilik tarafından engellendi.

3- Müdahaleden genel görüntü