Türkiye genelinde 753, Ankara’da ise 25 mahallede seçim heyecanı yaşandı. Çankaya’daki Aşıkpaşa Mahallesi muhtar adayı Çiydem Kolsuz, "Adil savaşmak çok önemli ama rakiplerimin biraz adil olmadığını düşünüyorum" dedi. Görevli polislerin, "yasak" olduğunu öne sürerek bina içinde ve okul bahçesinde çekim yapılmasını engellemesi dikkat çekti.

Yüksek Seçim Kurulu, ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları boş kalan mahalle ve köyler ile köy statüsündeyken belde statüsü kazanan Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde de belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için sandık kurulmasına karar vermişti. Türkiye genelinde 753 mahalle ve Güney Beldesi’ndeki oy verme işlemleri saat 08.00’da başladı.

Ankara’da oy kullanılan 25 mahalleden biri de Çankaya Aşıkpaşa Mahallesi oldu. Muhtar adayı Çiydem Kolsuz, adaylık ve seçim sürecini ANKA Haber Ajansı'na anlattı.

Kolsuz, "Yaklaşık 31 senedir bu mahalledeyim. Adil savaşmak çok önemli ama rakiplerimin biraz adil olmadığını düşünüyorum" diye konuştu. 

"ÖNCEKİ SEÇİMDE DE ADAYDIM"

"Önceki seçimde de aday olduğunu" belirten Kolsuz şunları söyledi:

"Eski muhtarımız vefat etti. Ben de seçimlere iştirak ettim. Sürecimiz başladı. Hayırlı olmasını diliyorum. Biz vazifemizi yaptık, seçim çalışmalarımı yaptım. Bundan önceki seçimlerde de adaydım. Bu seçimden ümitliyim ama nasip. Seçim çalışmalarını çoğu zamanı dijital olarak devam ettirdim pandemiden dolayı."

POLİS ÇEKİMİ ENGELLEDİ

Seçim için görevlendirilen polislerin sandıkların olduğu bina içinde ve okul bahçesinde, "yasak" olduğunu öne sürerek haber için çekim yapılmasını engellemesi dikkat çekti.