Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü, ‘Ankara’da Gençler Sporla Buluşuyor: 300 Çocuk 300 Sporcu’ projesini başlattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde 10 binin çok üzerinde sporcu faaliyet gösteriyor. İnşallah onlara yenilerini ilave edeceğiz” dedi.

ASKİ Spor Kulübü, dezavantajlı yaş grubunda olan çocukların sosyal ve ekonomik nedenlerden dolayı yönelemediği spor ve sanatla buluşmaları için “Ankara’da Gençler Sporla Buluşuyor: 300 Çocuk 300 Sporcu” projesini hayata geçirdi. Projeye, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katıldığı tanıtım töreniyle start verildi.

Törene Başkan Yavaş’ın yanı sıra ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, şampiyon güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, ASKİ Spor’un antrenör ve sporcuları ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

YAVAŞ: İNŞALLAH YENİLERİNİ İLAVE EDECEĞİZ

ASKİ Spor Kulübü'nün Rıza Kayaalp-Taha Akgül Spor Kompleksi'nde düzenlediği organizasyonda konuşan Başkan Mansur Yavaş, şunları söyledi:

“Değerli gençler, sizler Taha ve Rıza abinizin mentörlüğünde, onları rol model alarak yarının milli güreşçilerini, yarının milli haltercilerini ve sadece 6 spor dalında değil, diğer spor dallarında da ülkemizi temsil edip inşallah İstiklal Marşı’mızı dünyanın her yerinde söyletip şanlı bayrağımızı dalgalandırmanızı istiyoruz. Bunun için de özellikle çocuklarımızın müracaatını istedik. Onlar ASKİ gibi değerli bir spor kulübümüzde sizlere eşlik ederek, onları inşallah geleceğe taşıyacaklar. 2000’e yakın aile başvurmuş. Bunların içerisinden şimdilik 300 tanesini seçecekler. Seçilemeyenler üzülmesin onlar da umarım spora devam eder. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde 10 binin çok üzerinde sporcu faaliyet gösteriyor. İnşallah onlara yenilerini ilave edeceğiz.”

ARSLAN: BU TESİS GELECEĞİN TAHA’LARINI, RIZA’LARINI, NAİM’LERİNİ YETİŞTİRECEK

Konuşmasında ASKİ Spor’un güreşte Türk sporunun lokomotifi olduğunu kaydeden ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, “Halter, boks ve tekvando branşlarında da başarılı, öncü ve taşıyıcıdır. ASKİ Spor’un geçmişten gelen Başarı Geleneği, Başkanımız Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle adeta zirve yapmıştır. Elde edilen zaferler ve alınan madalyalarla kulüp tarihinin en başarılı dönemi yaşanmaktadır. Bizden desteğini esirgemeyen, yanımızda olduğunu her daim hissettiren başkanımıza, Türk sporuna ve ASKİ Spor’a verdiği destekten ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Arslan, ASKİ Spor Kulübü olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde yeni bir projeye adım attıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Şu anda içerisinde bulunduğumuz ‘Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Spor Kompleksi’, Avrupa Standartlarında yapılan Türkiye’de tek, Dünya’da ise üçüncü tesis olarak Türk güreşine hizmet veriyor. İşte bu tesis de geleceğin Taha’larını, Rıza’larını, Naim’lerini yetiştirecek... Spor fiziki bir aktivite olmasının yanında, Sosyal ve Psikolojik bir faaliyettir. Sporcu disiplini alan çocukların okul hayatlarında da başarılı olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu projenin ana amaçlarından biri de evlatlarımızın sporcu disipliniyle yetişmelerini ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamaktır. Sizlerin göz bebekleriniz olan çocuklarınız bize emanettir. Gözünüz arkada kalmasın.”

 ÇAKMAR: GENÇLERİMİZİ CESARETLENDİRECEĞİZ

 ‘Ankara’da Gençler Sporla Buluşuyor: 300 Çocuk 300 Sporcu’ projesiyle ilgili bilgi veren ve ASKİ Spor’un başarılı sporcularından bahsederek, konuşmasını gerçekleştiren ASKİ Spor Koordinatörü Abdullah Çakmar ise şunları kaydetti:

“Ülkemizi uluslararası arenada temsil ederek toplam 544 madalya ile 5 branşta faaliyet gösteren dünyanın en başarılı amatör spor kulüplerinden biriyiz. Nice Taha’lar ve Rıza’lar yetiştirmek için gençlerimizi cesaretlendireceğiz. Bu tesisi kazandıran onursal başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkürler…”

 ŞAMPİYON SPORCULARDAN BAŞARI DİLEKLERİ

Şampiyon güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp de genç sporculara başarı diledi. Rıza Kayaalp, konuşmasında projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz bu yola çıktığımızda 11 yaşındaydık. Büyük hayallerimiz vardı. Şampiyonluklar kazanıp, bayrağımızı göklere çektirmek ve İstiklal Marşı’nı okutmaktı. Bu kardeşlerimizi görünce de o yıllar aklımıza geliyor. Arkamızda da iyi günde de kötü günde de duran birileri vardı: annemiz ve babamız. Şu an bakıyorum kardeşlerime çoğunun anne ve babası burada ve hepsinin gözünde büyük bir heyecan var. Her zaman çocuklarınızın arkasında durun. Sizler inanırsanız, onlar başaracaktır” diye konuştu.

“HEM DÜNYA, OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLUP HEM DE YÜKSEK LİSANS YAPTIM”

Taha Akgül de ailelere seslenerek şunları söyledi:

“Ben ailelerimize şunu söylemek istiyorum. Ailelerimizde şöyle bir kanı var; spora giden, güreşe giden, tekvandoya giden öğrenci derslerinde başarılı olamaz.’ Herkes mimar, herkes doktor, herkes öğretmen olmak zorunda değil. Bizler de hem sporumuzu yapıp hem okulumuzu okuyup ikisini bir arada yapabiliriz. Biz ailelerimize bunu gösteriyoruz. Hem dünya, olimpiyat şampiyonu olup hem de yüksek lisans yaptım. Spor çocuğu hem ahlaki hem ruhsal hem de eğitim açısından kendisini geliştirmesine yardımcı oluyor. Ailelerimizin bunun bilincinde olması lazım.  Gençlerimizle birlikte olup, onlarla antrenman yapacağız.”

Konuşmaların ardından Mansur Yavaş ve ASKİ Spor Kulübü'nde şampiyonluk kazanmış sporcular fotoğraf çektirirken, Başkan Yavaş’a şampiyon sporcuların imzaladığı bir milli forma hediye edildi. Programın sonunda ise, Veli Erdem Karakülah bir konser verdi.

 12 AY SÜRECEK

‘Ankara’da Gençler Sporla Buluşuyor: 300 Çocuk 300 Sporcu’ projesi ile Ankara’nın çeşitli bölgelerinden seçilen dezavantajlı 300 çocuğun, 12 ay boyunca yapılacak etkinliklerle topluma kazandırılması hedefleniyor. Etkinlikler kapsamında çocuklar, şampiyon sporcularla bir araya gelecek, yaş gruplarına göre düzenlenen müsabakalarda yeteneklerini gösterecek. Ayrıca, kötü alışkanlıkları olduğu tespit edilen çocuklara psikolojik destek sağlanacak. 300 çocuk için aylık olarak tarihi ve kültürel geziler düzenlenecek. Bu geziler sayesinde çocuklar farklı etkileşimlerde bulunabilecek ve özgüvenleri geliştirilecek.