Ankara’nın Çankaya ilçesinde İleri Mahallesi'nde, alt sokaktaki hafriyat çalışması nedeniyle çökme tehlikesi yaşayan bina belediye ekipleri tarafından kontrollü biçimde yıkıldı. Yurttaşlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin zararlarının giderileceğine dair söz verdiğini aktardı.  

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki İleri Mahallesi Mektep Sokak’ta inşaat çalışması nedeniyle sokağın üst kotunda kalan Altay Sokak’taki 8 katlı Açelya apartmanının istinat duvarı çöktü. Bina temelinde de kayma olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. 

Açelya apartmanının çevresindeki 21 bina da çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. Dün gece yaşanan olay nedeniyle boşaltılan binalardaki vatandaşlar büyükşehir belediyesi misafirhanesine götürüldü, ancak bazı vatandaşlar ise evlerinin yanından ayrılmayarak geceyi sokakta geçirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankaya'da inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan, istinat duvarının bir kısmı yıkılan ve çökme tehlikesi olan 8 katlı binanın çevresinde incelemeler yaptı. Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da telefonla arayarak olayla ilgili kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Öte yandan Mektep Sokak'taki inşaatın müteahhidi ile kepçe operatörünün gözaltına alındığı öğrenildi.

Çankaya Belediyesi ekipleri 21 binadan Bahar Apartmanı’nı yıktı ve yanındaki 3 apartmanı daha yıkmak için çalışmalara başladı. Kontrollü yıkım sırasında İçişleri Bakanı Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de sokağa gelerek çalışmaları kontrol ettiler.

 Bina sakinleri yapılan inşaata tepki gösterdi. Kadın yurttaş yıkımdan haberleri olmaması nedeniyle eşyalarını bile alamadıklarını dile getirerek, gözyaşlarını tutamadı. ANKA Haber Ajansı’na konuşan başka bir yurttaş da mağduriyetlerinin giderileceği sözünün verildiğini vurgulayarak, Bakan Soylu, Çankaya ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin söz verdiğini aktardı.

Kadın yurttaş da binanın inşaat çalışmaları sırasında işçilere uyarıda bulunduğunu ancak bunun dinlenmediğini belirtti. Uyarılarının dikkate alınmadığını dile getiren başka bir yurttaş ise hafriyat çalışmasına izin verdiğini öne sürdüğü belediyeyi eleştirdi.