EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Kent Konseyi iş birliğiyle “İşaret Dili Öğreniyorum Projesi” kapsamında toplu ulaşım araçlarını kullanan sürücüler ile raylı sistemlerde görev yapan güvenlik personeline işaret dili eğitimi vermeye başladı. '3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü'nde başlayan online eğitimlerde toplam 3 bin 918 şoför ve güvenlik personeli işaret dilini öğrenecek.

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Kent Konseyi iş birliğiyle hazırlanan “İşaret Dili Öğreniyorum Projesi” kapsamında eğitimlere başladı.

'3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü'nde başlayan “İşaret Dili Eğitimi” ile toplu taşıma araçlarında görev yapan sürücüler ile raylı sistemlerde görevli güvenlik personeli işaret dilini öğrenecek.

EĞİTİM MATERYALLERİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YAYINLANACAK

EGO Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan 2 bin 532, Özel Halk Otobüslerinde (ÖHO) 200 ve Özel Toplu Taşıma Araçlarında (ÖTA) ise 400 ulaşım personeli ile Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığında görev yapan 786 güvenlik personeli 5 ay boyunca işaret dili eğitimi alacak.

Toplam 3 bin 918 sürücü ve güvenlik personeli, uzman eğitmenler eşliğinde online ortamda eğitimlere katılacak. Eğitim sonunda hazırlanan öğretici materyal ve afişler, istasyonlar ve toplu taşıma araçlarına asılacak, videolar ise toplu taşıma araçları ekranlarında yayınlanacak.

SÜRÜCÜLER İŞİTME DİLİ EĞİTİMİNDEN MEMNUN

Başkent’te toplu taşıma araçlarını kullanan sürücüler ve raylı sistemlerde çalışan güvenlik personeli eğitim sayesinde işitme engelli vatandaşlara yardımcı olabileceklerini belirterek, eğitimi yararlı bulduklarını söylediler.