Ankara’nın ilk yerleşim yerlerinden Altındağ’daki hanlar restorasyon bekliyor. Buradaki hanlardan birisi olan ve halk ozanı Neşet Ertaş’ın bir dönem kaldığı belirtilen Rençber Han’ın kiracısı Eray Güneş, yetkililerden restorasyon talep ediyor.

Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden Altındağ’da, Hanlar Sokağı’ndaki hanlar restorasyon bekliyor. Kale Mahallesi'ndeki Yıldız, Yeni Saray, Recep ve Rençber hanlar, sahipleri olmasına karşın; restore edilemedikleri için bakımsızlıktan virane durumda.  

Tescilli kültür varlıkları olduğu için bu hanların restorasyonun yapılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün izni gerekiyor, restorasyon parası ise yüksek meblağları buluyor.

Hanlar Sokağı’ndaki hanlardan Rençber Han’da halk ozanı Neşet Ertaş’ın kaldığını aktaran Eray Güneş, burayı sanat faaliyetlerinde kullanmak için kiraladığını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu bina tarihi bir bina olarak geçiyor. Zamanında Neşet Ertaş’ın kaldığını beyan ediyorlar. Ben bu hanın tekrar faaliyete geçmesi için tuttum. Burada sanatçılara yer vermek istiyordum. Biz belediyeden yardım bekliyorduk. Bu hanın iyi bir şekilde elden geçmesi lazım.”

Güneş, hanı şimdilik pansiyon olarak kullandığını dile getirdi. Tarihi hanın, her geçen gün yok olmaya yüz tuttuğunu belirtti.