Antalya'da evinin önünde park meselesi yüzünden çıkan kavgada komşularından dayak yiyen yüzde 90 engelli şahıs, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Darbeden baba tutuklandı, oğlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

19 Şubat Cuma günü saat 15.00 sıralarında Kepez ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sütçüler Caddesi üzerinde gerçekleşen olayda iddiaya göre, babası, annesi ve kız kardeşiyle birlikte akşam yemeği için babaannesine gitmek isteyen üniversitesi öğrencisi Bekir Kara (21), bir işletmeye gelen müşterinin aracını evin girişine park ettiğini gördü. Müşteriyi uyaran Kara, ardından işletme sahibi N.Y. ile tartışma yaşadı. Tartışma kavgaya dönüştü ve iddiaya göre N.Y. ile oğlu A.Y., Mümin Kara (57), yüzde 40 engelli eşi Emine Kara (50), ailenin çocukları Bekir (21) ve Fatma Kara’yı (20) darp etti. Durumu ağır olan yüzde 90 engelli Mümin Kara, çağrılan ambulansla önce Kepez Devlet Hastanesine, ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Şikayet üzerine gözaltına alınan N.Y. ile oğlu A.Y., emniyetteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mümin Kara’nın yoğun bakıma alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiğinin tespiti üzerine şüpheli N.Y. ile A.Y. yeniden gözaltına alındı.

BABA TUTUKLANDI, OĞLU ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkartılan N.Y. ‘Nitelikli yaralama’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çeşitli hastalıkları sebebiyle iç organlarından yüzde 90 engeli bulunan Mümün Kara ise olaydan 10 gün sonra tedavi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybetti. Yakınları bugün sabah saatlerinde Antalya Adli Tıp Kurumu’na gelerek cenazeyi teslim aldı.