Antalya’da çiftçilik yapan İbrahim Güner, SMA hastası Aybars bebeğe yardım etmek için seradaki ürünlerini (biber) bağışladı. Çiftçinin küçük kızı Busenaz ise Aybars bebek için kumbarasını bağışlayarak, "Aybars bebek için ben de varım. Bu kumbarayı onun için veriyorum. Aybars bebeği yaşatacağız” dedi.

Antalya Kumluca’da seracılık yapan İbrahim Güner 70 günlük SMA hastası olan Aybars bebek için serasındaki biberleri satarak bağış yaptı. Kendi kızının da sağlık sorunları yaşaması nedeniyle Aybars bebeğin yaşadığı durumdan etkilendiğini söyleyen baba Güner, duygularını ANKA Haber Ajansı’na şöyle anlattı:

“Kumluca’da örtü altı sebze üreticisiyiz, seracılık yapıyoruz. Bu seneki ürünümüz kıl sivri. Bizim çiftçi grubumuzda yapılan paylaşımda SMA hastası Aybars bebekle ilgili yaşanılanları duydum. Ben Aybars bebeğin ailesini tanımıyorum. İnsan olarak çok üzüldük. Çünkü biz de acı çekmiştik. Benim kızım da kalp hastası, 10 gün yoğun bakımda kaldı. Evlat acısı çok kötü bir durum. Bakın tüylerim diken diken oldu. Anlatılacak gibi bir şey değil, duygulandık. Ben de çiftçi grubumuzun yöneticisine ‘Ne yapabiliriz?’ diye aradım. Biz bankaya gidip yardım yapamazdık. Zaten koronadan dolayı çok sıra bekliyoruz, zaman alıyor. Halcimize gittik, görüştük dedik ki, ‘Herkes ürününü topladığı zaman getirsin’ gönlünden ne kadar koparsa, gücü neye yetiyorsa… Yaptığımız şeyin  reklamı değil de… İnsanlara örnek olsun, bu şekilde daha kolay bağış yapabilsin herkes diye. Bizim çektiğimiz videoyu gören arkadaşlar oraya (sebze hali) gitmişler, ürününü bırakmışlar. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti küçücük bir çocuğa yeterli gelemiyorsak bize yazıklar olsun.”

Aybars bebek için kumbarasını bağışlayan 9 yaşındaki Busenaz Güner ise, “Aybars bebek için ben de varım. Bu kumbarayı onun için veriyorum. Aybars bebeği yaşatacağız” dedi.

SMA hastası Aybars bebeğin babası Sinan Karataş ise evladına 45 günlükken SMA hastalığı teşhisi konulduğunu öğrendi. Oto galericilik yapan baba Sinan Karataş sosyal medya hesabından çocuğunun tedavisi için araçlarını satacağını paylaştı. Bunun üzerine bölgedeki çiftçilerden ve esnaftan destek ve yardım mesajları gelmeye başladı. ANKA’ya konuşan Baba Karataş, “Çiftçiler, esnaflar, işçiler bile kendi çalıştığı bir günlük yevmiyeyi bağışlıyor” diyerek yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.