AYSUN FİRİK

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kazdağları’nda iki ayrı noktada çıkan orman yangınında arazözler hala bölgeye ulaşamadı. Alevlerin kontrol edilebilmesi için hava desteği artırıldı.

Edremit’in Kızılkeçili ve Güre mahallerinde sabah saat saatlerinde çıkan yangın, hala kontrol altına alınamadı. Yangın haberinin alınmasının ardından bölgeye gönderilen arazözler, henüz olay yerine ulaşamadı. 4 yangın söndürme helikopteri ve bir uçak ile havadan müdahaleye edilen yangın için hava desteği artırıldı. Karayalama tepesinde, vadi içinde devam eden yangına müdahale eden helikopter sayısı 7’ye çıkarıldı. Karadan müdahale için orman işçileri devreye sokuldu.

Orman yangını ile ilgili olarak, Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamadı şöyle denildi:

"Edremit ilçemiz Kavurmacılar mahallesi sınırlarında Kazdağları Milli Parkı içerisinde ormanlık alanda 23.08.2021 Pazartesi günü saat 09:18 sıralarında tek noktada başlayan yangına en kısa sürede müdahale edilmiştir. Yangının başladığı bölgenin sarp bir arazi yapısına sahip olması nedeniyle havadan müdahale yoluyla söndürme çalışmalarına başlanılmıştır.

Şu an itibariyle 7 helikopter ve 1 uçakla söndürme çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yerde müdahale için yangın müdahale ekiplerimiz bölgeye intikal halindedir.

Alana çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, tanker ve yangın ekibi sevk edilmiştir. Yangın söndürme çalışmalarımız Valiliğimizin koordinasyonu altında ilgili bütün kurumlarımızın iş birliğiyle en etkili şekilde gerçekleştirilmektedir.”