UĞUR İSTANBULLU

Artvin'de dün gece geç saatlerde başlayan yağmur nedeniyle dereler taştı, 5 bin kişinin yaşadığı Boğaziçi Mahallesi sular altında kaldı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, sel bölgesinden; “Boğaziçi Mahallesi’nde ciddi anlamda tahribat var. 100’ün üzerinde aracın sular altında kaldığı söyleniyor. Bütün evler sular altında. 2015 yılından beri ısrarla dere tahkimatı yapılmasıyla ilgili uyarılarımız olmuştu, ne yazık ki, olumsuzlukla sonuçlandı” açıklamasını yaptı.

Yaşanan felaketin ardından belediye ekipleri yoğun bir çalışma başlattı. Arhavi ilçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu ilçenin Boğaziçi Mahallesi sular altında kaldı. İlçe merkezini köylere bağlayan yollar zarar gördü. AFAD ve belediye ekiplerinin çalışması nedeniyle ilçeden geçişler yasaklandı.

CHP, felaketi yerinde incelemek üzere heyet oluşturdu. Bölgede inceleme yapan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, şunları söyledi:

“Evet şu anda Arhavi’deyiz. Kapisre deresinin yanındayız inanılmaz bir felaketle karşı karşıyayız. Arkamızda direği görüyorsunuz, hiç görmediğimiz kadar heyelan var. Sabah 7:30 da yağan yağmurla uyandı Arhavililer. Yoğun yağmur yağışıyla her iki tarafta da özellikle 5000 kişinin yaşadığı Boğaziçi Mahallesi’nde ciddi anlamda tahribat var. 100’ün üzerinde aracın sular altında kaldığı söyleniyor. Bütün evler sular altında yine görüyorsunuz. Bununla alakalı 2015 yılından beri ısrarla dere tahkimatı yapılmasıyla ilgili uyarılarımız olmuştu ne yazık ki, olumsuzlukla sonuçlandı.

Bir tek sevindirici yanı var köylerden haber alamıyoruz denildi. Yanımda belediye başkanım var. Devlet burada ama şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok. Mal kaybı var, zarar var onu hep beraber gözlemliyoruz. Bölgedeyiz. Sayın Genel Başkanımıza ve genel başkan yardımcılarımızla birlikte Büyük şehir belediyelerimizle buradaki tabloyu atlatmaya çalışıyoruz. Fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz Allah beterinden korusun.”