Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk parti yönetiminin, 'sadece iktidarı eleştirmekle yetindiğini' öne sürerek olağanüstü kongre istedi. Asiltürk'e, Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, "Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun öncülüğünde çalışmaktayız ve bu anlayışla çalışmaya da devam edeceğiz" karşılığını verdi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk; Saadet Partisi'nin Necmettin Erbakan'dan sonraki genel başkanlarının sadece iktidarı eleştirmekle yetindiğini, bu nedenle Saadet Partisi'nin bir önceki seçimde milletvekili çıkaracak kadar oy aldığı illerde ittifaktan dolayı milletvekili çıkaramadığını belirtti ve sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

"ERBAKAN'DAN SONRA GELENLER SADECE İKTİDARI TENKİT ETMEKLE YETİNDİLER"

"Erbakan hocamızdan sonra, Saadet Partisi'nde görev yapan kardeşlerimiz, sadece iktidarı tenkit etmekle yetindiler. Böyle olunca, ahlaki ve manevi değerleri savunduğu için, Saadet Partisi'ni destekleyenlerin desteği azaldı. Bu destek azaldığından dolayı, bir önceki seçimde Milletvekili çıkaracak kadar oy aldığımız illerde, seçim işbirliği dolayısıyla baraj uygulanmadığı halde, aynı oyu alamadığımız için Milletvekili çıkaramadık. Bir siyasi partinin başarılı olması için, inandığı gerçeklere hizmet etmesi gerekir. Bundan dolayı bizim öncelikli hedefimiz, toplumu ahlaki ve manevi değerlere yönlendirmeye çalışması olmalıdır. Elbette toplumun maddi ihtiyaçlarını da dikkate alacağız. Ancak bunu yaparken partiyi sadece toplumun karnını doyurmaya çalışan bir parti gibi göstermekten de kaçınacağız.

"GENİŞ İSTİŞARELERLE BİR LİSTE HAZIRLANACAK VE KONGRE BAŞKANLIĞI'NA SUNULACAK"

Milli Görüş'ün partisini, diğer partilerden ayıran en önemli yönü, ahlaki ve manevi değerlere bağlılığını ön planda tutmasıdır. Buna dikkat etmezsek Erbakan hocamızın ifadesiyle önce diğer partilerden biri gibi olur, sonra da yok oluruz. Şunu unutmamalıyız: Bize oy verecek olanlar, maddi imkanlar elde etmek için yanımıza gelenler değil, inancımıza saygılı olanlardır. İnşallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hale gelir. Allah’ın izniyle önümüzdeki kongrede, memleketimizin şu anda içinde bulunduğu sosyal ve siyasi şartlara uygun olarak hizmet edecek bir teşkilat oluşturacağız. Güçlü bir Saadet Partisi teşkilatı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri, Millî Görüş'e kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. Rabbimiz hayırlı hizmetler yapmalarını nasip eylesin."

"KARAMOLLAOĞLU'NUN ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜM PARTİ MENSUPLARIMIZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAKTADIR"

Asiltürk'ün bu açıklamasının ardından Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun öncülüğünde, GİK üyelerimiz, il/ilçe başkanlarımız ve partimizin her bir kademesinde görev yapan mensuplarımızın tamamı gece gündüz çalışmaktadır ve bu anlayışla çalışmaya da devam edecektir" mesajını verdi. Aydın'ın açıklamaları şöyle:

"Saadet Partisi'nin yetkili kurulları ve karar organları bellidir. Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alınacağı yazılıdır. Partimizin karar organları olan Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu üyelerimiz de teşkilat mensuplarımızın tamamı da bu süreçlerin nasıl işlediğini iyi bilmektedir. Ülkemizin ve insanımızın karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur. Saadet Partisinin kararlı duruşu ortadadır ve uzunca bir süredir kamuoyunun geniş kesimleri tarafından takdirle takip edilmektedir. Kazandığımız bu geniş ilgi ve takdirin her geçen gün arttığının bilinci ve sorumluluğuyla; muhterem Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun öncülüğünde, GİK üyelerimiz, il/ilçe başkanlarımız ve partimizin her bir kademesinde görev yapan mensuplarımızın tamamı, ülkemizdeki kutuplaşma zeminlerini ortadan kaldırmak, hak ve adalete dayalı bir Türkiye’yi tesis etmek ve hep birlikte daha güzel bir gelecek inşa etmek için gece gündüz çalışmaktadır ve bu anlayışla çalışmaya da devam edecektir."