Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki Kasaplar Çarşısı’nda çıkan yangında hasar gören iş yerlerini ziyaret ederek, “Çarşının içinde bulunan 21 dükkân tamamen yanmış durumda. Bu çarşı sadece Kızılcahamam’a değil Ankara’ya da hizmet veren bir iş merkeziydi. Ekmek teknesi siyaha bulanmış bütün işletmelerin yeniden canlandırılması gerekiyor” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Ülkü Karakuş, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki Kasaplar Çarşısı’nda çıkan yangında hasar gören iş yerlerini ziyaret etti. Yangın sonucunda hasara uğrayan işletmelerin durumu hakkında işyeri sahiplerinden bilgi alan ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Karakuş, çarşının daha fazla mağduriyete ve iş kaybına sebep olmaması için 8 aylık bir süreçte yenilenmesinin önemli olduğunu ifade etti. Yılmaz, şöyle konuştu:

“Çarşının içinde bulunan 21 dükkân tamamen yanmış durumda. Bu çarşı sadece Kızılcahamam’a değil Ankara’ya da hizmet veren bir iş merkeziydi. Ekmek teknesi siyaha bulanmış bütün işletmelerin yeniden canlandırılması gerekiyor. Doğru ve koordineli bir yol haritası belirleyerek esnafımızın mağduriyetini en aza indirmek için el birliği içinde çalışılması gerekiyor.”

“YARALARIMIZI BERABER SARACAK, BERABER İYİLEŞECEĞİZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla dükkanı zarar gören esnaflara 15 biner lira nakdi destekte bulunacaklarını duyurdu. Yavaş’ın açıklaması şöyle:

“Belediye meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda, dün Kızılcahamam'da çıkan yangında iş yerleri zarar gören esnafımızın her birine Ramazan ayının da yaklaşması münasebetiyle 15 bin TL nakdi destekte bulunacağız. Yaralarımızı beraber saracak, beraber iyileşeceğiz.”