Aydın’da 23 kaçak göçmen daha yakalandı. Didim’in Batıköy mahallesinde jandarma ekiplerinin bir tekneye düzenlediği operasyonda 23 mülteci yakalandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Aydın İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretine yönelik çalışmalarda; Aydın ili Didim ilçesi Batıköy mahallesinde tekne içerisinde Yunanistan ülkesine geçmeye çalışan (21) Suriye ve (2) Filistin uyruklu toplam (23) düzensiz göçmen kurtarılmış olup, tekne içerisinde bulunan ve organizatör olduğu tespit edilen (M.A.G-F.K.-M.U.) isimli (3) Türk vatandaşı ise yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan (3) organizatörden (F.K.-M.U) (Uyuşturucu kullandıkları tespit edilmiştir) isimli şahıslar adli makamlarca tutuklanarak Söke T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. (M.A.G) isimli şahıs ise adli makamlardan tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Şüphelilerin adli süreçleri devam etmekte olup, (23) düzensiz göçmen işlemlerinin bitmesini müteakip Aydın İl Göç İdaresine teslim edilecektir."