Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Siz ekonominin çarklarını bozduğunuz için gençler iş bulamıyor, eve hapsoluyor. Her dört gençten biri ne okulda ne de işte, evde. ‘Ev gençleri’ diye bir toplum kesimi oluştu. Yönettiğiniz ülkede gençler odalarından çıkamıyor. Yönettiğiniz ülkede gençler işsiz, umutsuz ve korkuyor. Tek imzayla ülkeyi yönetiyorsanız, tek sorumlu olduğunuzu kabul etmek zorundasınız" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Afyonkarahisar’da partisinin il binası açılışında konuştu. Babacan, “Sayın Cumhurbaşkanı fırsatını her bulduğunda, gençlere ‘evlenin’ diye çağrı yapıyor” dedi. 27 yaşında bir oğlu olduğunu söyleyen bir vatandaş, Babacan’a; “Neyle evlenecek? İş yok, para yok” karşılığını verdi. Babacan, özetle şöyle konuştu:

"GENÇLERİN GEÇİMİNİ AİLESİNDEN ALDIĞI HARÇLIKLA SÜRDÜRMEYE ÇALIŞTIĞINI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?"

“Cevap burada. Evlenme yaşına gelmiş gençlerimizin anne babalarının derdi bunlar. Sayın Erdoğan, gençlerin geçimini ailesinden aldığı harçlıkla sürdürmeye çalıştığını görmüyor musunuz? Çalışma hayatına giren gençlerin çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda kaldığını görmüyor musunuz? O da iş bulabilirse… Durum buyken gençler nasıl aile kursunlar?

“YÖNETTİĞİNİZ ÜLKEDE GENÇLER ODALARINDAN ÇIKAMIYOR”

Siz ekonominin çarklarını bozduğunuz için gençler iş bulamıyor, eve hapsoluyor. Her dört gençten biri ne okulda ne de işte, evde. ‘Ev gençleri’ diye bir toplum kesimi oluştu. Yönettiğiniz ülkede gençler odalarından çıkamıyor. Yönettiğiniz ülkede gençler işsiz, umutsuz ve korkuyor. Tek imzayla ülkeyi yönetiyorsanız, tek sorumlu olduğunuzu kabul etmek zorundasınız.

“20 YILDIR İLK DEFA TÜRKİYE’YE GİREN SERMAYE EKSİYE DÜŞTÜ”

Son 20 yıldır ilk kez gayrimenkul yatırımları dışında uluslararası doğrudan yatırımlar Türkiye’de eksiye düştü. Nisan sonu 12 aylık birikimli tutar 867 milyon dolar. Bu ne demek? Ben göreve başlamadan önce bu ülkeye doğrudan sermaye girişi yıllık ortalama 1 milyar dolardı. Biz bunu 22 milyar dolara çıkarttık. Hem kendi insanımız hem de uluslararası yatırımcı harıl harıl sermaye getirdi. Yeni iş alanları açıldı. Maalesef 20 yıldır ilk defa Türkiye’ye giren sermaye eksiye düştü. Merkez Bankası rezervleri ekside. Varlık Fonu ekside. Yatırımlar ekside. Vatandaşın cebi ekside. Artıda hiçbir şey kalmadı.”