CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, dün Ankara’nın Mamak ilçesinde vatandaşları dinledi. Bir BAĞ-KUR emeklisi, “Yedinci ayın 17’sine hanıma tomografi çekmeye randevu verdiler. Bu hasta ölür mü ölmez mi? Eşim şeker hastası. Böbrek hastası. Yürüyemiyor. Bir şey yapamıyoruz ki, bekliyoruz. Ben BAĞ-KUR emeklisiyim. Ben hastayı özelde tedavi ettiremem. İmkânım yok” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Mamak’ta vatandaşlarla bir araya geldi. 65 yaşında ve serbest meslekten olduğunu belirten bir vatandaş, “Beni kimse çalıştırmaz. Haydi emekliyi buraya getirdik, erkene aldınız, 50 yaşında emekli ettiniz. 3 buçuk lira maaş ile yine bir şey olmaz. Yine çalışacağız. 3 buçuk lira maaş alan bir vatandaş bu memlekette yok vaziyettedir, oyu da geçerli sayılmaz. Niye, 3 buçuk liralık vatandaştır. 14-15 bin lira maaş alıyor adamlar. 3 buçuk lira maaşla bizden oy filan yok. Vatandaş olarak kabul görmüyoruz” diye konuştu. Gök ise, “Biz sizlerden yanayız. Siz de bizlerden yana olursanız bu devranı değiştiririz” ifadelerini kullandı. Doğrunun yanında olduklarını belirten vatandaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ANAMDAN DOĞALI KEMER SIKARIZ. 60 SENEDİR SIKIYORUZ. İNŞALLAH KEMER DE KALMAZ”

“Biz doğrunun yanındayız. 60 yaşına geldim ben. Anamdan doğalı kemer sıkarız. … BAĞ-KUR’dan emekliyim. 60 yaşındayım, 60 senedir sıkıyoruz, sıkıyoruz, sıkıyoruz. Sıkılacak kemer de kalmaz. Zaten bundan sonra da gelen vatandaş dese ki ‘Biz sizi adam edeceğiz’, beni memnun etmez.”

Hastaneden randevu alamadığını belirten bir başka BAĞ-KUR emeklisi ise “Hiç iyi değilim. Hastanelere gitmeye tüylerim diken diken oluyor. Eve gidiyorum randevu, hastaneye gidiyorum randevu. 182’yi sen ara kurban olayım. Dolu, dolu, dolu. Hastane deyince tüylerimiz diken diken oluyor. Bunu sayın Genel Başkanımıza söyleyin, bunu kaldırtsın. Bıktık, bütün millet perişan” diye konuştu.

“YEDİNCİ AYIN 17’SİNE HANIMA RANDEVU VERDİLER. BU HASTA ÖLÜR MÜ ÖLMEZ Mİ?”

Bir başka BAĞ-KUR emeklisi vatandaş ise şeker hastası eşi için hastaneden 2023’ün yedinci ayının 17’sine randevu alabildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Yedinci ayın 17’sine hanıma tomografi çekmeye randevu verdiler. Bu hasta ölür mü ölmez mi? Eşim şeker hastası. Böbrek hastası. Yürüyemiyor. Bir şey yapamıyoruz ki, bekliyoruz. Ben BAĞ-KUR emeklisiyim. Ben hastayı özelde tedavi ettiremem. İmkânım yok”