MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı eylemlere ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşıma kısıtlama getirildi. MHP'den yapılan açıklamada, 'okyanus ötesi' sözleriyle Twitter'a tepki gösterilirken, "Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter'ın arkasındaki güçler destek vermiştir" denildi.

Bahçeli'nin 3 Şubat'ta AKP'li rektör Melih Bulu'yu protesto eden öğrencilere ilişkin Twitter tarafından kısıtlama getirildi. MHP'den yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesinin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP lideri sayın Bahçeli’nin bazı paylaşımlarına twitter kısıtlama getirmiştir. Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden twitter buna tepki göstermiştir" sözleriyle eleştirildi. 

MHP'den kısıtlamaya ilişkin yapılan açıklama şöyle: 

"Boğaziçi Üniversitesinin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP lideri sayın Bahçeli’nin bazı paylaşımlarına twitter kısıtlama getirmiştir. Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir. Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter'ın arkasındaki güçler destek vermiştir. Genel başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir. Bilginize..." 

Kısıtlamanın ardından Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin annelerine çağrı yaptı: 

“Muhterem Analarımız evlatlarınıza siz sahip çıkın, ne Kılıçdaroğlu’nun eline ne de onun bunun keyfine bırakmayın.”

Twitter tarafından kısıtlama getirilen Bahçeli'nin tweeti şöyle: 

"Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir."