Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hemşireler Günü'nü, "İnsana hakkıyla hizmet onurunu yüreklerinde taşıyan hemşire kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlara, şükran duygularımızın ifadesi zordur. Hemşireler Günü’nüzü en içten duygularımla kutluyorum" açıklaması ile kutladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajla kutladı.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

"ADETA DESTANLAŞTILAR"

Koca, şunları söyledi:

"Bugün 12 Mayıs Hemşireler Günü… Bizim değer dünyamızda hemşirelik, kardeşlik makamıdır. En zor anlarımızı, hayata olan umudumuzu paylaştığımız, yanı başımızdaki kişilerdir onlar. Üstün emekleri, eşsiz fedakarlıklarıyla bu makamı bihakkın yerine getiriyorlar. Hele ki yaşadığımız salgın günlerinde o yüce gönüller adeta destanlaştılar. Onlar hatırlanacak değil, asla unutulmayacak emeğin sahipleri, gurur duyduğumuz mesai arkadaşlarımız.

Hemşirelerimizin ağır risk altında verdiği mücadele kayıtlara geçmelidir. Pandemi döneminin tarihçesine geçecek çok hemşiremiz var. Hemşirelik; tüm tıpta olduğu gibi bilgiyi, sanatı ve merhameti birlikte içerir. Bugün arefe. Dualarımız, hayatı kalbiyle okuyabilen hemşirelerimiz için olsun. Hizmetleriyle onlar, çok ama çok daha fazlasını hak ediyorlar. İnsana hakkıyla hizmet onurunu yüreklerinde taşıyan hemşire kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlara, şükran duygularımızın ifadesi zordur. Hemşireler Günü’nüzü en içten duygularımla kutluyorum.  

Bizim değer dünyamızda hemşirelik kardeşlik makamıdır. Onlar unutulmayacak emeğin sahipleri, gurur duyduğumuz mesai arkadaşlarımız. Yaşadığımız salgında o yüce gönüller adeta destanlaştılar. Onlara şükran duygularımızın ifadesi zordur. 12 Mayıs Hemşireler Günü kutlu olsun."