Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye’de ekonomik gerekçeli intihar vakalarına ilişkin soruya “Ülkemiz 36 OECD ülkesi arasında en düşük intihar oranına sahip ülkedir” yanıtını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde ekonomik gerekçelerle intihar eden yurttaşlara ilişkin açıklama istedi. Tanrıkulu, intihar eden yurttaşların çocuklarına ve eşine yardım yapılıp yapılmadığını da sordu ve “2002-2020 yılları arasında Türkiye’de genelinde illere göre toplam kaç kişi borçları olduğu ve geçinemediği için intihar etmiştir?” dedi.

Bakan Selçuk, Tanrıkulu’nun önergesine verdiği yanıtta Türkiye’deki intihar vakalarının TÜİK tarafından açıklandığını hatırlatarak, “OECD 2017 intihar verilerine göre ülkemiz 36 OECD ülkesi arasında en düşük intihar oranına sahip ülkedir” dedi.

Bakan Selçuk, akademik toplantılar ile  intiharların nedenlerinin araştırıldığını ifade ederek, intihar eden kişilerin yakınlarına yapılan yardımla ilgili “Kişisel veriler, 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamındadır” diye bilgi verdi.